Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken

Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken

Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken

Plantenbakken van 200 cm zijn een geweldige manier om jouw buitenruimte om te toveren tot een groene oase. In dit artikel bespreken we de verschillende vormen en maten van deze plantenbakken en geven we suggesties voor de perfecte planten, bloemen en bomen die in deze maat plantenbak passen. We bespreken ook de voor- en nadelen van deze maat plantenbak en geven tips voor het onderhouden van jouw planten.

Filteren
Superline Galileo G3 (8 zit) Op ring
Op ring
235 x 150 x 97 cm
€9.411,00
Superline Galileo G3 (8 zit) Op wiel
Op wiel
235 x 150 x 97 cm
€9.959,00
Cortenstaal ellips CorTen 3mm
CorTen 3mm
280 x 160 x 60 cm
€1.979,00
Cortenstaal ellips CorTen 3mm
CorTen 3mm
280 x 160 x 40 cm
€1.704,00
Cortenstaal sokkel CorTen 2mm
CorTen 2mm
300 x 40 x 40 cm
€529,00
Cortenstaal sokkel met zitting CorTen 2mm
CorTen 2mm
300 x 40 x 43 cm
€839,00
Polyester carrez standaard Polyester RAL 7021
Polyester RAL 7021
230 x 50 x 40 cm | RAL Kleur kiezen
€499,00

Welke planten, bloemen en bomen werken het beste in plantenbakken van 200 cm?

Plantenbakken van 200 cm zijn ideaal voor grotere buitenruimtes. Ze bieden voldoende ruimte voor grote planten, struiken, en bomen, terwijl ze nog steeds praktisch en gemakkelijk te plaatsen zijn. Hier zijn enkele aspecten van deze plantenbakken om te overwegen.

Plantenbakken van 200 cm zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Vierkant: Vierkante plantenbakken zijn een klassieke optie en passen goed bij moderne of strakke buitenruimtes.
 • Rechthoekig: Rechthoekige plantenbakken zijn een geweldige optie voor grotere planten en struiken en kunnen ook dienen als afscheiding tussen verschillende buitenruimtes.
 • Hoog: Hoge plantenbakken zijn een geweldige optie voor het creëren van een verticale tuin en passen goed bij kleinere buitenruimtes.

Als je een plantenbak van 200 cm hebt, kun je experimenteren met verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Hier zijn enkele suggesties:

 • Olijfbomen: Olijfbomen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Ze hebben een opvallende vorm en kleur en bieden ook nog eens heerlijke olijven.
 • Japanse esdoorn: Japanse esdoorns zijn bomen met een opvallende vorm en kleur, waardoor ze perfect zijn voor een grote plantenbak. Ze zijn ook relatief eenvoudig te onderhouden en hebben weinig water nodig.
 • Lavendel: Lavendel is een prachtige en geurige plant die goed groeit in grote plantenbakken. Ze gedijen in warme en droge omstandigheden en hebben weinig onderhoud nodig.
 • Hortensia's: Hortensia's zijn grote, kleurrijke bloemen die goed passen in grote plantenbakken. Ze hebben regelmatig water nodig, maar zijn verder relatief eenvoudig te onderhouden.
 • Klimop: Klimop is een geweldige plant om in grote plantenbakken te laten groeien. Het kan langs een muur of hek groeien en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Planten en bloemen Plantenbakken van 200 cm bieden voldoende ruimte voor verschillende soorten planten en bloemen. 

Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken
 • Olijfbomen: Olijfbomen zijn een prachtige optie voor grote plantenbakken van 200 cm. Ze hebben een mediterrane uitstraling en gedijen goed in warme en droge omstandigheden.
 • Bamboe: Bamboe is een populaire optie voor grote plantenbakken omdat het snel groeit en een tropische sfeer creëert.
 • Magnolia's: Magnolia's hebben grote, mooie bloemen en zijn perfect voor grote plantenbakken. Ze gedijen in halfschaduwrijke omstandigheden en hebben regelmatig water nodig.

Voor- en nadelen Plantenbakken van 200 cm hebben zowel voor- als nadelen. 

Voordelen:
Meer ruimte: Plantenbakken van 200 cm bieden meer ruimte dan kleinere plantenbakken, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor voor grote planten en bomen:  Je kunt deze maat plantenbakken gebruiken om een spectaculaire boom of grote plant op een opvallende manier te presenteren.

Creëer een statement: Plantenbakken van deze grootte zijn indrukwekkend en opvallend, en kunnen een belangrijk element worden in jouw tuinontwerp. Ze creëren een statement en trekken de aandacht van bezoekers.
Meer ruimte voor meerdere planten: Een plantenbak van 200 cm biedt meer dan genoeg ruimte om meerdere planten en bloemen te combineren. Je kunt een prachtige mix van kleuren en texturen creëren die jouw tuin tot leven brengt.

Nadelen:
Zwaar: Plantenbakken van 200 cm kunnen erg zwaar zijn, vooral als ze gevuld zijn met aarde en planten. Het is belangrijk om de plantenbak op de juiste plek te plaatsen, omdat het moeilijk kan zijn om hem te verplaatsen nadat hij gevuld is.
Kosten: Plantenbakken van deze grootte zijn meestal duurder dan kleinere modellen, omdat er meer materiaal nodig is om ze te maken.
Meer onderhoud: Plantenbakken van 200 cm hebben meer aarde nodig, wat betekent dat ze ook meer water en voedingsstoffen nodig hebben. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen om ervoor te zorgen dat jouw planten gezond blijven.

Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken Plantenbak 200 cm - Creëer Een Groene Oase Met Onze Grote Plantenbakken