Balkon Bakken: Vrolijke Ideeën voor Jouw Kleurrijke Groene Oase

Balkon Bakken: Vrolijke Ideeën voor Jouw Kleurrijke Groene Oase

Balkon Bakken: Vrolijke Ideeën voor Jouw Kleurrijke Groene Oase

Op het balkon is de ruimte vaak beperkt, en zie je veelal hangende plantenbakken aan de balustrade. Toch is er ook bij de balkon plantenbak veel meer mogelijk. Dankzij de uitgebreide keuze in materialen, afmetingen en vormen, kan je van je balkon een kleine groene oase maken.

Filteren
 • Vorm
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 66 - € 731
Lechuza Bola Color 32 All Inclusive Set Wit
All Inclusive Set Wit
Ø 32 x 25 cm
€79,00
Vivo Next Long Rectangle Living Black
Long Rectangle Living Black
59 x 30 x 29 cm
€84,00
B-straight Rectangle
Rectangle
71 x 20 x 20 cm | RAL Kleur kiezen
€111,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box Anthracite
Flower Box Anthracite
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Grigio Box Natural Concrete
Box Natural Concrete
60 x 20 x 20 cm
€81,00
Vivo Next Long Rectangle Living Concrete Grey
Long Rectangle Living Concrete Grey
59 x 30 x 29 cm
€84,00
Baq Ecoline Rise Regular Rectangle
Rectangle
80 x 20 x 23 cm | RAL Kleur kiezen
€107,00
Baq Ecoline Phoenix Regular Rectangle
Rectangle
60 x 20 x 18 cm | RAL Kleur kiezen
€69,00
Lechuza Bola Color 32 All inclusive set leisteengrijs
All inclusive set leisteengrijs
Ø 32 x 25 cm
€79,00
Sale
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Small Box Black
Small Box Black
54 x 26 x 27 cm
€81,00
Marquis Basic Hanging Planter
Basic Hanging Planter
Ø 51 x 31 cm
€452,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box White
Flower Box White
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Superline Onlogo Op ring
Op ring
55 x 16 x 37 cm
€731,00
Fiberstone Balcony Slim Low XL Black
Balcony Slim Low XL Black
80 x 15 x 10 cm
€70,00
Superline Trend Op ring
Op ring
95 x 30 x 32 cm
€540,00
Grigio Small Box Antique White Concrete
Small Box Antique White Concrete
80 x 20 x 20 cm
€103,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Box Naturel
Box Naturel
72 x 30 x 28 cm
€109,00
Multivorm / Basic rechthoek Structuur
Structuur
70 x 25 x 14 cm | RAL Kleur kiezen
€94,00
Platin rechthoek Hoogglans
Hoogglans
80 x 30 x 28 cm | RAL Kleur kiezen
€261,00
Multivorm / Quarter Rond Wallplanter Mat
Mat
Ø 50 x 16 cm | RAL Kleur kiezen
€503,00
Multivorm / Basic rechthoek Mat
Mat
40 x 20 x 14 cm | RAL Kleur kiezen
€68,00
Fiberstone Balcony S Matt White
Balcony S Matt White
50 x 20 x 20 cm
€88,00
Lechuza Trio Cottage 30 All Inclusive Set Graniet
All Inclusive Set Graniet
100 x 32 x 34 cm
€207,00
Argento Small Box Black
Small Box Black
80 x 20 x 20 cm
€94,00

Op het balkon is de ruimte vaak beperkt, en zie je veelal hangende plantenbakken aan de balustrade. Toch is er ook bij de balkon plantenbak veel meer mogelijk. Dankzij de uitgebreide keuze in materialen, afmetingen en vormen, kan je van je balkon een kleine groene oase maken. Hangbakken: Hangbakken zijn ideaal om verticale ruimte op je balkon te benutten. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan de reling en zijn perfect voor klimplanten of hangende bloemen zoals hanggeraniums. Railingbakken zijn ontworpen om op de reling van je balkon te plaatsen.

Creatief met de balkon plantenbak

De klassieke hangende plantenbak aan de balustrade van het balkon is een prima manier om iets gezelligs te creëren, zonder dat het ruimte in beslag neemt. De veelal saaie aanblik van een railing verander je makkelijk in een gezellige kleurrijke toevoeging aan je balkon. Met een kunststof plantenbak balkon opvrolijken blijft daarom een prima optie, maar er is zeker meer mogelijk.

Benut de ruimte van het balkon

Een balkon is meestal rechthoekig of vierkant, en biedt vaak net genoeg ruimte voor een tafel met twee stoelen. Om deze meubels heen ontstaat hierdoor vaak veel loze ruimte. De hoeken zijn leeg, of er is zelfs een groter deel onbenut, als het een langwerpig balkon is. Door in een hoek diverse formaten van de kleinere balkon plantenbak te combineren, kan je met hoogte spelen. Een kleine plantenbak voor balkon met een hoge daarachter, geeft een extra dimentie aan de wat saaie vormen van een balkon. Maar met een grotere langwerpige plantenbak balkon vullen is uiteraard ook een eenvoudige optie om extra sfeer te maken.

Wees origineel met de balkon plantenbak

Je ziet vooral de keuze voor kunststof plantenbakken voor balkon, vanwege het gemak. Ze zijn weersbestendig, kunnen tegen een stootje, en zijn er in veel makkelijke afmetingen. Tegenwoordig zijn deze kwaliteiten echter ook te vinden in andere materialen. Een houten of metalen balkon plantenbak is prima bestand tegen het weer en omvallen door wind of omstoten zal ook geen grote gevolgen hebben. Kies je voor kunststof, kijk dan zeker eens naar de vele nieuwe mogelijkheden in design, vorm en kleur. Want ook bij dit materiaal is er veel meer keuze dan de welbekende rechthoekige plantenbak balkon.

Plantensoorten:

 • Kruiden: Basilicum, peterselie, rozemarijn en munt zijn uitstekende kruiden om in je balkon bakken te planten. Ze zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar geven je balkon ook een frisse geur.
 • Bloemen: Petunia's, viooltjes, begonia's en geraniums zijn kleurrijke bloemen die weinig ruimte nodig hebben en goed gedijen in balkon bakken. Deze bloemen zijn perfect om wat kleur toe te voegen aan je balkon.
 • Groenten: Kleine groenteplanten zoals cherrytomaten, paprika's en radijsjes kunnen prima groeien in balkon bakken. Geniet van verse groenten uit eigen tuin!
 • Vetplanten en cactussen: Vetplanten en cactussen zijn onderhoudsarm en passen perfect in een moderne stijl. Ze zijn ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben, maar toch wat groen op hun balkon willen.

Veelgebruikte materialen:

 • Kunststof: Kunststof balkon bakken zijn lichtgewicht, duurzaam en budgetvriendelijk. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en vormen, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met de stijl van je balkon.
 • Terracotta: Terracotta balkon bakken hebben een natuurlijke, rustieke uitstraling en zijn ideaal voor traditionele balkons. Ze zijn wat zwaarder dan kunststof bakken, maar zijn uitstekend geschikt voor het kweken van planten.
 • Metaal: Metalen balkon bakken zijn sterk en duurzaam. Ze zijn ideaal voor moderne, industriële stijlen en geven je balkon een strakke uitstraling.
 • Hout: Houten balkon bakken geven een warme, natuurlijke sfeer aan je buitenruimte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals teak, eiken of vurenhout.