Plantenbakken en balkonbakken

Balkon

Plantenbakken en balkonbakken

Plantenbakken voor op het balkon zijn de perfecte oplossing om groen toe te voegen aan je buitenruimte. Of je nu een klein balkon hebt of een groot terras, met een plantenbak maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Bovendien creëer je met planten een gezellige en sfeervolle omgeving. In deze blog ontdek je de voordelen van plantenbakken voor op het balkon en lees je welke planten geschikt zijn voor deze plek. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste plantenbakken en het onderhouden van je planten.

Filteren
  • Vorm
  • Materiaal
  • Merk
  • Geschikt voor
  • Kleur
  • Prijs
      Prijs: € 66 - € 2656
Otium Murus Natural Cork
Murus Natural Cork
90 x 27 x 80 cm
€364,00
Lechuza Bola Color 32 All Inclusive Set Wit
All Inclusive Set Wit
Ø 32 x 25 cm
€79,00
Vivo Next Long Rectangle Living Black
Long Rectangle Living Black
59 x 30 x 29 cm
€84,00
B-straight Rectangle
Rectangle
102 x 41 x 41 cm | RAL Kleur kiezen
€347,00
Lechuza Trio Stone 30 All Inclusive set steengrijs
All Inclusive set steengrijs
100 x 32 x 34 cm
€250,00
Faz Jardiniere Basic Jardiniere
Basic Jardiniere
123 x 45 x 40 cm
€548,00
Otium Murus Black
Murus Black
90 x 27 x 80 cm
€330,00
Fiberstone Jort L Matt White
Jort L Matt White
95 x 38 x 72 cm
€610,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box Anthracite
Flower Box Anthracite
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Lechuza Cararo All inclusive set taupe
All inclusive set taupe
75 x 30 x 43 cm
€193,00
Grigio Box Natural Concrete
Box Natural Concrete
60 x 20 x 20 cm
€81,00
Vivo Next Long Rectangle Living Concrete Grey
Long Rectangle Living Concrete Grey
59 x 30 x 29 cm
€84,00
Baq Ecoline Rise Regular Rectangle
Rectangle
80 x 20 x 23 cm | RAL Kleur kiezen
€107,00
Baq Luxe Lite Universe Comet Rectangle Bronze
Rectangle Bronze
100 x 30 x 50 cm
€251,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Divider Naturel
Divider Naturel
100 x 40 x 90 cm
€435,00
Prestige Plus Rechthoek Hoogglans
Hoogglans
120 x 40 x 40 cm | RAL Kleur kiezen
€895,00
Baq Ecoline Phoenix Regular Rectangle
Rectangle
60 x 20 x 18 cm | RAL Kleur kiezen
€69,00
Prestige Sideboard Rechthoek Rohling (=half fabrikaat)
Rohling (=half fabrikaat)
120 x 40 x 40 cm
€300,00
Lechuza Bola Color 32 All inclusive set leisteengrijs
All inclusive set leisteengrijs
Ø 32 x 25 cm
€79,00
Sale
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Small Box Black
Small Box Black
54 x 26 x 27 cm
€81,00
Marquis Basic Hanging Planter
Basic Hanging Planter
Ø 51 x 31 cm
€452,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box White
Flower Box White
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Fiberstone Jort S Matt White
Jort S Matt White
80 x 30 x 40 cm
€225,00
Superline Onlogo Op ring
Op ring
55 x 16 x 37 cm
€731,00

Plantenbakken voor op het balkon - Voeg groen toe aan je buitenruimte

Voordelen van plantenbakken voor op het balkon:

Plantenbakken voor op het balkon hebben verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze voor groen en sfeer in je buitenruimte. Ook kun je met plantenbakken je balkon indelen en optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Daarnaast bieden plantenbakken bescherming tegen de wind en geluidsoverlast van buitenaf. Een ander voordeel is dat je planten in een plantenbak gemakkelijker kunt onderhouden en verplaatsen dan wanneer je ze in de grond plant.

Planten voor op het balkon:

Welke planten geschikt zijn voor op het balkon hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte, de hoeveelheid zonlicht en de hoeveelheid wind op je balkon. Heb je bijvoorbeeld een balkon op het noorden waar weinig zonlicht komt, dan kun je het beste kiezen voor planten die goed gedijen in de schaduw, zoals varens, begonia's en hortensia's. Op een balkon op het zuiden kun je juist kiezen voor planten die goed tegen de zon kunnen, zoals lavendel, petunia's en margrieten. Ook kun je kiezen voor kruidenplanten zoals basilicum en munt, die niet alleen lekker ruiken maar ook nog eens praktisch zijn in de keuken.

 

Plantenbakken voor op het balkon in verschillende kleuren, vormen en materialen:

Plantenbakken voor op het balkon zijn er in verschillende kleuren, vormen en materialen. Zo kun je kiezen voor een strakke, moderne plantenbak van kunststof of een klassieke terracotta bloempot. Houten plantenbakken geven je balkon een natuurlijke uitstraling en rieten manden zijn een leuke en speelse optie. Ook kun je kiezen voor plantenbakken in verschillende vormen, zoals vierkant, rond of rechthoekig. Het is vooral belangrijk dat je plantenbakken kiest die passen bij de stijl van je balkon 

En het fijne is dat er tegenwoordig een groot aanbod is aan plantenbakken speciaal voor op het balkon. Hierbij wordt rekening gehouden met de beperkte ruimte en de vaak wat kleinere afmetingen van het balkon. Zo zijn er bijvoorbeeld hangende plantenbakken die je gemakkelijk aan de reling kunt bevestigen, maar ook smalle plantenbakken die je tegen de muur of balustrade kunt plaatsen.

Bij het kiezen van een plantenbak voor op het balkon is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en vorm van je balkon. Heb je een smal balkon? Dan kun je het beste kiezen voor een langwerpige plantenbak die niet te breed is. Hierdoor houd je meer ruimte over op je balkon en kun je er nog lekker zitten. Heb je een breder balkon? Dan kun je ook kiezen voor een wat bredere plantenbak of meerdere plantenbakken naast elkaar.

Ook is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de plantenbak. Een lichtgewicht materiaal, zoals kunststof of een speciale soort textiel, is vaak handig voor op het balkon omdat je de plantenbak zo makkelijk kunt verplaatsen als je bijvoorbeeld de vloer wilt schoonmaken. Daarnaast zijn er ook plantenbakken van hout of metaal die wat zwaarder zijn, maar wel een stijlvolle uitstraling hebben en langer meegaan.

Plantenbakken en balkonbakken Plantenbakken en balkonbakken

Planten op een balkon drogen sneller uit

Wat betreft de planten zijn er ook een aantal zaken om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid zonlicht op je balkon en welke planten hier goed bij gedijen. Heb je een balkon op het zuiden waar veel zonlicht op valt? Kies dan voor planten die goed tegen de zon kunnen, zoals lavendel, rozemarijn, vetplanten of cactussen. Heb je juist een balkon op het noorden waar weinig zonlicht komt? Kies dan voor planten die goed in de schaduw kunnen groeien, zoals varens, hosta's of hortensia's.

Naast de juiste plantenkeuze is het ook belangrijk om te zorgen voor de juiste potgrond en regelmatig water te geven. Planten op een balkon drogen sneller uit, dus het is belangrijk om ze regelmatig water te geven. Daarnaast kan het ook handig zijn om een automatisch bewateringssysteem aan te schaffen, zodat je hier minder omkijken naar hebt.

Kortom, plantenbakken voor op het balkon zijn er in alle soorten en maten. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte en vorm van je balkon, het materiaal van de plantenbak en de juiste plantenkeuze. Met de juiste zorg en aandacht creëer je zo een groene oase op je balkon waar je het hele jaar door van kunt genieten!

Plantenbakken