Grote bloembakken in de tuin: maak een statement met indrukwekkende planten en bloemen

groot

Grote bloembakken in de tuin: maak een statement met indrukwekkende planten en bloemen

Kies voor Houtenbloembakken in je tuin en kies uit onze ruimte selectie. Zowel bloembakken voor de voortuin, als bloembakken voor in de achtertuin.

Filteren
 • Vorm
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 77 - € 6240
Fiberstone Jumbo Without Feet M Glossy white
Jumbo Without Feet M Glossy white
70 x 70 x 62 cm
€895,00
Fiberstone Jumbo Middle High L Grey
Jumbo Middle High L Grey
90 x 90 x 60 cm
€979,00
Superline Antares A1 Op wiel
Op wiel
158 x 158 x 99 cm
€6.240,00
Fiberstone Jumbo M Matt white
Jumbo M Matt white
70 x 70 x 62 cm
€895,00
Fiberstone Jumbo M Grey With Feet
Jumbo M Grey With Feet
70 x 70 x 70 cm
€655,00
Fiberstone Jumbo XL Black
Jumbo XL Black
110 x 110 x 100 cm
€1.782,00
Fiberstone Jumbo Middle High M Grey
Jumbo Middle High M Grey
70 x 70 x 53 cm
€656,00
Fiberstone Jumbo Middle High XXL Black
Jumbo Middle High XXL Black
140 x 140 x 90 cm
€2.344,00
Superline Trend Op ring
Op ring
75 x 75 x 77 cm
€1.431,00
Faz XL Basic Low Planter XL
Basic Low Planter XL
63 x 82 x 60 cm
€902,00
Fiberstone Jumbo M Black With Feet
Jumbo M Black With Feet
70 x 70 x 70 cm
€655,00
Fiberstone Jumbo XL Matt white
Jumbo XL Matt white
110 x 110 x 92 cm
€2.279,00
Stiel Trend Op Wiel RAL 9010 Hoogglans (waterdicht)
Trend Op Wiel RAL 9010 Hoogglans (waterdicht)
75 x 75 x 75 cm
€1.150,00
Fiberstone Jumbo Middle High M Black
Jumbo Middle High M Black
70 x 70 x 53 cm
€656,00
Fiberstone Jumbo Without Feet XL Black
Jumbo Without Feet XL Black
110 x 110 x 92 cm
€1.735,00
Faz XL Basic High Planter XL
Basic High Planter XL
68 x 61 x 159 cm
€1.352,00
Fiberstone Block Grey XXL
Block Grey XXL
70 x 70 x 70 cm
€544,00
Stiel Trend Topper Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
70 x 70 x 72 cm | RAL Kleur kiezen
€1.328,00
Grigio Cube Anthracite Concrete
Cube Anthracite Concrete
80 x 80 x 80 cm
€739,00
Superline Trend Op wiel
Op wiel
75 x 75 x 77 cm
€1.587,00
Fiberstone Jumbo Middle High XL Black
Jumbo Middle High XL Black
110 x 110 x 70 cm
€1.585,00
Fiberstone Jumbo Middle High XL Grey
Jumbo Middle High XL Grey
110 x 110 x 70 cm
€1.585,00
Superline Antares A1 Op ring
Op ring
158 x 158 x 99 cm
€5.861,00
Stone Basic Planter
Basic Planter
80 x 65 x 40 cm
€501,00

Grote bloembakken zijn een uitstekende manier om een opvallend statement te maken in je tuin

Ze bieden volop ruimte voor een verscheidenheid aan planten, bloemen en zelfs bomen, en kunnen worden gebruikt om een focuspunt of een scheidingswand te creëren. In dit artikel ontdek je welke planten, bloemen en bomen het beste passen in grote bloembakken, waar je ze voor kunt gebruiken en de voor- en nadelen van het hebben van grote bloembakken in je tuin.

Het gebruik van grote bloembakken in je tuin heeft zowel voordelen als nadelen:

Voordelen:

 • Flexibiliteit: Grote bloembakken geven je de mogelijkheid om de indeling van je tuin eenvoudig aan te passen en te experimenteren met verschillende plantcombinaties.
 • Plantkeuze: Door hun grootte zijn grote bloembakken geschikt voor een breed scala aan planten, bloemen en bomen, waardoor je meer keuze hebt bij het creëren van je tuinontwerp.
 • Bodemcontrole: Met grote bloembakken heb je meer controle over de grondsoort en drainage, wat kan bijdragen aan gezondere planten.

Nadelen:

 1. Gewicht: Grote bloembakken kunnen zwaar zijn, vooral als ze zijn gemaakt van materialen zoals beton of metaal. Dit kan het verplaatsen en positioneren ervan bemoeilijken.
 2. Prijs: Grote bloembakken kunnen prijzig zijn, afhankelijk van het materiaal en ontwerp dat je kiest.
Grote bloembakken in de tuin: maak een statement met indrukwekkende planten en bloemen Grote bloembakken in de tuin: maak een statement met indrukwekkende planten en bloemen

Planten, bloemen en bomen voor grote bloembakken 

Grote bloembakken bieden volop ruimte voor het kweken van diverse soorten planten, bloemen en bomen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Siergrassen: Siergrassen zoals pampasgras en miscanthus gedijen in grote bloembakken en creëren een prachtig, natuurlijk effect in je tuin.
 • Hortensia's: Deze weelderige, bloeiende struiken zijn perfect voor grote bloembakken en zorgen voor een kleurrijke aanvulling op je tuin.
 • Vaste planten: Vaste planten, zoals hosta's en varens, zijn geschikt voor grote bloembakken en zorgen voor een gestructureerd, gelaagd effect.
 • Kleinere bomen: Kleinere bomen, zoals de Japanse esdoorn of olijfbomen, kunnen worden geplant in grote bloembakken en zorgen voor een opvallend middelpunt in je tuin.

 Waar je grote bloembakken voor kunt gebruiken 

Grote bloembakken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in je tuin:

 • Focuspunt: Plaats een grote bloembak in het midden van je tuin of terras om een opvallend middelpunt te creëren dat de aandacht trekt.
  Scheidingswand: Gebruik grote bloembakken als een natuurlijke scheidingswand om verschillende zones in je tuin te creëren of om meer privacy te bieden.
 • Entree-accent: Plaats grote bloembakken bij de ingang van je huis of tuin om een uitnodigende en indrukwekkende entree te creëren.
  Hoogteverschil: Maak gebruik van grote bloembakken om hoogteverschillen in je tuin te introduceren en zo meer diepte en interesse te creëren.

Voor- en nadelen van grote bloembakken in de tuin

Voordelen:

 • Flexibiliteit: Grote bloembakken geven je de mogelijkheid om de indeling van je tuin eenvoudig aan te passen en te experimenteren met verschillende plantcombinaties.
 • Plantkeuze: Door hun grootte zijn grote bloembakken geschikt voor een breed scala aan planten, bloemen en bomen, waardoor je meer keuze hebt bij het creëren van je tuinontwerp.
 • Bodemcontrole: Met grote bloembakken heb je meer controle over de grondsoort en drainage, wat kan bijdragen aan gezondere planten.

Nadelen:

 • Gewicht: Grote bloembakken kunnen zwaar zijn, vooral als ze zijn gemaakt van materialen zoals beton of metaal. Dit kan het verplaatsen en positioneren ervan bemoeilijken.
 • Prijs: Grote bloembakken kunnen prijzig zijn, afhankelijk van het materiaal en ontwerp dat je kiest.
 • Onderhoud: Afhankelijk van het materiaal van de bloembak, kan er extra onderhoud nodig zijn, zoals schilderen, beitsen of verzegelen.

Bloembakken in de voortuin

Vaak besteden mensen veel aandacht aan de achtertuin, omdat ze daar de meeste tijd doorbrengen. Hierbij gaan ze voorbij aan het feit dat vrijwel iedereen de langskomt of loopt, de voortuin ziet. Bloembakken in de voortuin kunnen een geweldige indruk maken op bezoek of voorbijgangers. Door bijvoorbeeld naast de deur met 2 grote bloembakken voortuin te onderscheiden van de buren, of prachtige bloemen en planten te plaatsen langs het pad naar de voordeur.

Benut de ruimte van je tuin
Of het nu gaat om een enorme oppervlakte, of beperkte ruimte, het is niet moeilijk om met de juiste bloembakken tuin en uitstraling een boost te geven. Door grote versies te gebruiken als er veel ruimte is, kan je de tuin als het ware in aparte ruimtes verdelen. Door kleine goedgeplaatste bloembakken te gebruiken, geef je subtiel kleur en sfeer aan je tuin.

Bekijk de mogelijkheden
Of het nu gaat om bloembakken voortuin, of om bloembakken tuin aan de achterzijde, we hebben sowieso een geschikte optie voor u in ons assortiment! Bekijk deze pagina voor inspiratie, of gebruik zelf de filters aan de linkerzijde om tot de perfecte keuze te komen.
Om de tuin echt persoonlijk te maken, kies je voor de juiste bloem- en plantenbakken. In onze collectie hebben we een zeer ruim aanbod in plantenbakken voor de tuin, in elke vorm, maat en kleur.

De juiste bloembakken voor de tuin kiezen
Van welke bloembakken tuin of balkon het meest opknappen verschilt per woning. Je kunt een echt statement maken door grote bloembakken te gebruiken, of subtiele sfeerverbeteringen doorvoeren met mooie kleine versies. Afhankelijk van de ruimte kan je alles precies zo inrichten als je zelf wilt. Het enige waar je op hoeft te letten, is of de bloembakken tuin- en weerbestendig zijn. Gelukkig kan je hier makkelijk op filteren in onze webshop.