Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras

hoog

Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras

In dit artikel verkennen we de veelzijdigheid en voordelen van hoge bloembakken. We bespreken de beste bloemsoorten om in hoge bloembakken te planten, de verschillende soorten hoge bloembakken die je kunt gebruiken en de voor- en nadelen van het gebruik van hoge bloembakken in je tuin of terras.

Filteren
 • Vorm
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 71 - € 13012
Otium Murus Natural Cork
Murus Natural Cork
27 x 27 x 80 cm
€163,00
Sale
Refined Retro With Feet Landon L Dark Grey
Landon L Dark Grey
Ø 36 x 86 cm
€169,00
Plain Partner De Luxe Anthracite
Partner De Luxe Anthracite
Ø 55 x 95 cm
€411,00
Fiberstone Dice XL Black
Dice XL Black
Ø 46 x 60 cm
€199,00
Baq Gradient Balloon Matt Coffee
Balloon Matt Coffee
Ø 70 x 68 cm
€668,00
Fiberstone Jumbo Without Feet M Glossy white
Jumbo Without Feet M Glossy white
70 x 70 x 62 cm
€895,00
Fiberstone Ben XL Black
Ben XL Black
Ø 52 x 72 cm
€238,00
Fiberstone Bouvy L Matt White
Bouvy L Matt White
40 x 40 x 80 cm
€272,00
Lechuza Canto Tower (Trend) All inclusive set leisteengrijs
All inclusive set leisteengrijs
40 x 40 x 76 cm
€180,00
Terra Cotta Partner extra
Partner extra
Ø 46 x 90 cm
€163,00
Norell Pot Tall Black
Pot Tall Black
Ø 31 x 70 cm
€97,00
Refined Dax L Volcano Black
Dax L Volcano Black
Ø 37 x 80 cm
€223,00
Fiberstone Belle M Black
Belle M Black
Ø 47 x 70 cm
€218,00
Otium Quadris Turquoise Cork
Quadris Turquoise Cork
60 x 60 x 60 cm
€364,00
Baq Polystone Nathan James Partner Pueter Champagne (met inzetbak)
Partner Pueter Champagne (met inzetbak)
Ø 37 x 90 cm
€317,00
Lechuza Delta All inclusive set antraciet
All inclusive set antraciet
Ø 40 x 75 cm
€217,00
Fiberstone Klax M Grey
Klax M Grey
Ø 30 x 60 cm
€99,00
Fiberstone Bond M Glossy White
Bond M Glossy White
Ø 48 x 61 cm
€268,00
B-straight Rectangle
Rectangle
120 x 50 x 60 cm | RAL Kleur kiezen
€718,00
Fiberstone Nax L Matt white
Nax L Matt white
Ø 50 x 101 cm
€495,00
Superline Pilaro Op ring
Op ring
Ø 30 x 62 cm
€341,00
Baq Vogue Amfi Partner Snake White (met inzetbak)
Partner Snake White (met inzetbak)
Ø 43 x 68 cm
€326,00
Otium Murus Black
Murus Black
27 x 27 x 80 cm
€148,00
Marly Vase Gold
Vase Gold
Ø 36 x 63 cm
€173,00

Hoge bloembakken zijn een stijlvolle en praktische optie voor het tonen van je favoriete planten en bloemen

Zowel binnen als buiten voegen ze niet alleen hoogte en dimensie toe aan je tuin of terras, maar bieden ook extra privacy en afscherming. In dit artikel bespreken we de beste bloemsoorten om in hoge bloembakken te planten, de verschillende soorten hoge bloembakken die je kunt gebruiken en de voor- en nadelen van het gebruik van hoge bloembakken in je tuin of terras.

Bloemsoorten voor hoge bloembakken

Bij het kiezen van bloemsoorten voor hoge bloembakken is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte, zonlicht en klimaat. Enkele van de beste bloemsoorten voor hoge bloembakken zijn:

 • Lelies: Deze elegante, langstelige bloemen zijn een prachtige keuze voor hoge bloembakken en voegen een vleugje verfijning toe aan je tuin of terras. Lelies zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en bloeien gedurende de zomermaanden.
 • Siergrassen: Siergrassen, zoals Miscanthus of Pennisetum, zijn perfect voor het creëren van textuur en beweging in hoge bloembakken. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en gedijen goed in de meeste klimaten.
 • Klimplanten: Klimplanten, zoals clematis of klimrozen, kunnen een dramatisch effect creëren in hoge bloembakken door de zijkanten te bedekken en omhoog te groeien. Ze zijn ideaal voor het creëren van een verticaal tuinelement en voegen extra privacy toe aan je buitenruimte.
 • Buxus: Buxus is een populaire keuze voor hoge bloembakken vanwege zijn gestructureerde, groenblijvende uiterlijk. Deze struik kan in verschillende vormen en maten worden gesnoeid, waardoor hij perfect is voor het creëren van een formeel of modern tuinontwerp.

   
Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras

Soorten hoge bloembakken

 Er zijn verschillende soorten hoge bloembakken om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke voordelen en stijlen:

 • Houten bloembakken: Houten bloembakken zijn een natuurlijke, warme optie die goed past in traditionele of rustieke tuinen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals teakhout, ceder of grenen, en kunnen worden behandeld of geverfd om hun levensduur te verlengen.
 • Metalen bloembakken: Metalen bloembakken, zoals aluminium, ijzer of cortenstaal, zijn modern en strak en passen goed in eigentijdse tuinen. Ze zijn duurzaam en weerbestendig, maar kunnen warm worden bij blootstelling aan direct zonlicht.
 • Kunststof bloembakken: Kunststof bloembakken zijn lichtgewicht en betaalbaar, waardoor ze een populaire keuze zijn voor hoge bloembakken. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen en vereisen weinig onderhoud. Sommige hoogwaardige kunststof bloembakken kunnen zelfs het uiterlijk van natuurlijke materialen, zoals hout of steen, nabootsen.
 • Betonnen bloembakken: Betonnen bloembakken zijn duurzaam en stevig, waardoor ze ideaal zijn voor grotere planten of struiken. Ze hebben een tijdloze uitstraling en kunnen worden gekocht of zelf worden gemaakt voor een uniek, op maat gemaakt ontwerp.
Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras Hoge bloembakken: voeg stijl en elegantie toe aan je tuin of terras

Voor- en nadelen van hoge bloembakken

 Hoge bloembakken bieden een aantal voordelen en nadelen, afhankelijk van je specifieke situatie en behoeften.

Voordelen:

 • Hoogte en dimensie: Hoge bloembakken voegen hoogte en dimensie toe aan je tuin of terras, waardoor een interessanter en dynamischer landschap ontstaat.
 • Privacy: Hoge bloembakken kunnen helpen om extra privacy te creëren, vooral wanneer ze worden gebruikt in combinatie met hoge planten of klimplanten.
 •  Ergonomie: Hoge bloembakken maken het gemakkelijker om voor je planten te zorgen zonder te bukken of te knielen, wat beter is voor je rug en knieën.
 • Bodemcontrole: Omdat de planten in bloembakken staan, heb je meer controle over de kwaliteit van de bodem en de drainage, wat kan bijdragen aan gezondere planten.

Nadelen:

 • Gewicht: Hoge bloembakken, vooral die gemaakt van zwaardere materialen zoals beton, kunnen erg zwaar zijn en moeilijk te verplaatsen.
 • Prijs: Sommige hoge bloembakken, met name die gemaakt van hoogwaardige materialen, kunnen prijzig zijn.
 • Onderhoud: Afhankelijk van het materiaal van de bloembak, kan er extra onderhoud nodig zijn, zoals schilderen, beitsen of verzegelen.

Hoge bloembakken zijn een stijlvolle en veelzijdige optie voor het tonen van je favoriete planten en bloemen in je tuin of op je terras.