Bloembak Langwerpig: Stijlvolle en Functionele Optie voor Plantenliefhebbers

Bloembak Langwerpig: Stijlvolle en Functionele Optie voor Plantenliefhebbers

Bloembak Langwerpig: Stijlvolle en Functionele Optie voor Plantenliefhebbers

Een langwerpige bloembak is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en praktische manier om planten en bloemen in hun tuin, terras of balkon te presenteren. In dit vrolijke en informatieve artikel ontdek je meer over de bloemsoorten die het beste gedijen in langwerpige bloembakken, de verschillende materialen waaruit ze zijn gemaakt, en enkele voor- en nadelen van het gebruik van langwerpige bloembakken.

Filteren
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 66 - € 910
Vivo Next Long Rectangle Living Black
Long Rectangle Living Black
59 x 30 x 29 cm
€84,00
B-straight Rectangle
Rectangle
71 x 20 x 20 cm | RAL Kleur kiezen
€111,00
Faz Jardiniere Basic Jardiniere
Basic Jardiniere
123 x 45 x 40 cm
€548,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box Anthracite
Flower Box Anthracite
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Grigio Box Natural Concrete
Box Natural Concrete
60 x 20 x 20 cm
€81,00
Vivo Next Long Rectangle Living Concrete Grey
Long Rectangle Living Concrete Grey
59 x 30 x 29 cm
€84,00
Baq Ecoline Rise Regular Rectangle
Rectangle
80 x 20 x 23 cm | RAL Kleur kiezen
€107,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Divider Naturel
Divider Naturel
72 x 30 x 76 cm
€236,00
Baq Ecoline Phoenix Regular Rectangle
Rectangle
60 x 20 x 18 cm | RAL Kleur kiezen
€69,00
Capi Lux Terrazzo Bak Rechthoek Laag Zwart (set van 3)
Bak Rechthoek Laag Zwart (set van 3)
100 x 40 x 40 cm
€525,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Small Box Black
Small Box Black
54 x 26 x 27 cm
€81,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box White
Flower Box White
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Superline Onlogo Op ring
Op ring
55 x 16 x 37 cm
€731,00
Fiberstone Balcony Slim Low XL Black
Balcony Slim Low XL Black
80 x 15 x 10 cm
€70,00
Argento Box Black
Box Black
60 x 20 x 20 cm
€79,00
Superline Trend Op ring
Op ring
95 x 30 x 32 cm
€540,00
Grigio Small Box Antique White Concrete
Small Box Antique White Concrete
80 x 20 x 20 cm
€103,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Box Naturel
Box Naturel
72 x 30 x 28 cm
€109,00
Multivorm / Basic rechthoek Structuur
Structuur
70 x 25 x 14 cm | RAL Kleur kiezen
€94,00
Platin rechthoek Hoogglans
Hoogglans
80 x 30 x 28 cm | RAL Kleur kiezen
€261,00
Amfa Planter Black (set van 3)
Planter Black (set van 3)
100 x 42 x 40 cm
€343,00
Multivorm / Basic rechthoek Mat
Mat
40 x 20 x 14 cm | RAL Kleur kiezen
€68,00
Argento Box Shiny White
Box Shiny White
60 x 20 x 20 cm
€94,00
Fiberstone Balcony S Matt White
Balcony S Matt White
50 x 20 x 20 cm
€88,00

Voordelen van langwerpige bloembakken

Langwerpige bloembakken zijn de perfecte manier om kleurrijke bloemen en planten op een elegante manier te tonen. Of je nu op zoek bent naar een manier om je terras op te fleuren of een accent te geven aan je tuin, een langwerpige bloembak kan een uitstekende keuze zijn. 

Voordelen van langwerpige bloembakken

Een langwerpige bloembak heeft tal van voordelen. Ten eerste zijn ze ideaal voor smalle ruimtes, zoals langs een muur of hekwerk. Door hun lengte kunnen ze meer planten bevatten dan een ronde bloempot van dezelfde grootte. Bovendien zijn ze ook praktisch omdat ze op verschillende manieren geplaatst kunnen worden. Je kunt ze bijvoorbeeld rechtstreeks tegen een muur plaatsen of op een verhoogd platform zetten voor een extra dimensie.

Een ander voordeel van langwerpige bloembakken is dat ze verschillende soorten planten kunnen bevatten. Ze zijn perfect voor het maken van een bloementuin, een kruidenhoekje of een groentetuin. Langwerpige bloembakken kunnen bovendien ook worden gebruikt om een statement te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een bak opvullen met één type plant om een mooi kleurcontrast te creëren.

Nadelen van langwerpige bloembakken

Hoewel langwerpige bloembakken tal van voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste kan het moeilijk zijn om de bak te verplaatsen, vooral als deze gevuld is met aarde en planten. Dit kan een nadeel zijn als je van plan bent om de bloembakken regelmatig te verplaatsen.

Een ander nadeel is dat sommige planten mogelijk niet goed gedijen in een langwerpige bloembak, vooral als de bak niet diep genoeg is. Het is daarom belangrijk om de juiste planten te kiezen die geschikt zijn voor deze type bloembakken.

Materialen voor langwerpige bloembakken

Langwerpige bloembakken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld een populair materiaal omdat het een natuurlijke uitstraling heeft. Het kan echter wel gaan rotten als het niet goed behandeld wordt. Metaal kan een modernere uitstraling hebben en is zeer duurzaam, maar kan wel heet worden in de zon. Kunststof is ook duurzaam, maar heeft misschien niet de natuurlijke uitstraling van hout.

Bloembak Langwerpig: Stijlvolle en Functionele Optie voor Plantenliefhebbers Bloembak Langwerpig: Stijlvolle en Functionele Optie voor Plantenliefhebbers

Planten en bloemen voor langwerpige bloembakken

Er zijn tal van planten en bloemen die goed gedijen in langwerpige bloembakken. Hieronder vindt je enkele voorbeelden:

 • Lavendel: Deze geurige plant heeft mooie paarse bloemen en is perfect voor langwerpige bloembakken. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft.
 • Petunia: Petunia's zijn perfect voor langwerpige bloembakken omdat ze kleurrijk en gemakkelijk te kweken zijn. Ze bloeien vanaf het vroege voorjaar tot aan de herfst.
 • Aardbeien: Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar ook perfect voor langwerpige bloembakken. Ze hebben weinig ruimte nodig en zijn gemakkelijk te onderhouden.
 • Kruiden: Kruiden zoals basilicum, peterselie en tijm zijn perfect voor langwerpige bloembakken omdat ze weinig ruimte nodig hebben. Ze zijn ook gemakkelijk te kweken en kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan verschillende gerechten.
 • Geraniums: Geraniums zijn populaire bloemen die perfect zijn voor langwerpige bloembakken. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben mooie kleuren.
 • Siergrassen: Siergrassen zijn perfect voor langwerpige bloembakken omdat ze een mooie textuur toevoegen aan de bloembakken. Ze zijn ook winterhard en hebben weinig onderhoud nodig.

Langwerpige bloembakken zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan je tuin of terras

Ze hebben tal van voordelen, waaronder het feit dat ze smalle ruimtes kunnen opfleuren en meer planten kunnen bevatten dan ronde bloempotten. Het is belangrijk om de juiste materialen te kiezen bij het maken van deze bloembakken en om te zorgen dat je de juiste planten en bloemen kiest die geschikt zijn voor deze type bloembakken. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om meer te weten te komen over langwerpige bloembakken en heb je nu inspiratie om je eigen langwerpige bloembak te creëren.

Plantenbakken