Hoge plantenbak voor buiten

Hoge plantenbakken

Hoge plantenbak voor buiten

Hoge plantenbakken buiten zijn een uitstekende manier om je buitenruimte op te fleuren, of je nu een kleine patio, een groot terras, een balkon of een uitgestrekt bedrijfsterrein hebt. Deze veelzijdige plantenbakken zijn niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en bieden tal van voordelen. In dit artikel bespreken we hoe je hoge plantenbakken buiten kunt gebruiken, de beste plantensoorten om te kiezen, en enkele populaire materiaal- en kleuropties.

Filteren
  • Vorm
  • Materiaal
  • Merk
  • Geschikt voor
  • Kleur
  • Prijs
      Prijs: € 71 - € 8007
Otium Murus Natural Cork
Murus Natural Cork
27 x 27 x 80 cm
€163,00
Sale
Refined Retro With Feet Landon L Dark Grey
Landon L Dark Grey
Ø 36 x 86 cm
€169,00
Plain Partner De Luxe Anthracite
Partner De Luxe Anthracite
Ø 55 x 95 cm
€411,00
Fiberstone Dice XL Black
Dice XL Black
Ø 46 x 60 cm
€199,00
Fiberstone Jumbo Without Feet M Glossy white
Jumbo Without Feet M Glossy white
70 x 70 x 62 cm
€895,00
Fiberstone Ben XL Black
Ben XL Black
Ø 52 x 72 cm
€238,00
Fiberstone Bouvy L Matt White
Bouvy L Matt White
40 x 40 x 80 cm
€272,00
Lechuza Canto Tower (Trend) All inclusive set leisteengrijs
All inclusive set leisteengrijs
40 x 40 x 76 cm
€180,00
Terra Cotta Partner extra
Partner extra
Ø 46 x 90 cm
€163,00
Refined Dax L Volcano Black
Dax L Volcano Black
Ø 37 x 80 cm
€223,00
Fiberstone Belle M Black
Belle M Black
Ø 47 x 70 cm
€218,00
Otium Quadris Turquoise Cork
Quadris Turquoise Cork
60 x 60 x 60 cm
€364,00
Lechuza Delta All inclusive set antraciet
All inclusive set antraciet
Ø 40 x 75 cm
€217,00
Fiberstone Klax M Grey
Klax M Grey
Ø 30 x 60 cm
€99,00
Fiberstone Bond M Glossy White
Bond M Glossy White
Ø 48 x 61 cm
€268,00
B-straight Rectangle
Rectangle
120 x 50 x 60 cm | RAL Kleur kiezen
€718,00
Fiberstone Nax L Matt white
Nax L Matt white
Ø 50 x 101 cm
€495,00
Superline Pilaro Op ring
Op ring
Ø 30 x 62 cm
€341,00
Otium Murus Black
Murus Black
27 x 27 x 80 cm
€148,00
Marly Vase Gold
Vase Gold
Ø 36 x 63 cm
€173,00
Otium Olla Table Herba Anthracite
Olla Table Herba Anthracite
Ø 131 x 102 cm
€1.348,00
Baq Polystone Coated Plain Emperor Raw Grey (met inzetbak)
Emperor Raw Grey (met inzetbak)
Ø 39 x 90 cm
€285,00
Fiberstone Klax M Glossy White
Klax M Glossy White
Ø 30 x 60 cm
€180,00
Paris Plus Mat
Mat
Ø 50 x 140 cm | RAL Kleur kiezen
€1.542,00

Hoge plantenbakken buiten zijn een stijlvolle en functionele aanvulling op elke buitenruimte. Of je nu privacy wilt creëren op je terras, een opvallend statement wilt maken in je tuin, of een gastvrije entree wilt ontwerpen voor je bedrijf, hoge plantenbakken bieden eindeloze mogelijkheden. Door zorgvuldig de juiste plantensoorten, materialen en kleuren te kiezen, kun je een unieke en aantrekkelijke buitenruimte creëren waar je jarenlang van kunt genieten.

 Hoge plantenbakken buiten bieden verschillende voordelen ten opzichte van standaard plantenbakken:

Ruimtebesparend: Hoge plantenbakken zijn ideaal voor kleine ruimtes, zoals balkons en terrassen, omdat ze verticaal groeien en minder vloeroppervlak innemen.
Betere zichtbaarheid: Door de hoogte zijn de planten beter zichtbaar, waardoor ze een grotere impact hebben op de algehele uitstraling van je buitenruimte.
Ergonomisch: Hoge plantenbakken maken het onderhouden van planten gemakkelijker, omdat je minder hoeft te bukken bij het snoeien, water geven en verzorgen van je planten.


Hoge plantenbakken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om je buitenruimte te verbeteren:

Privacy creëren: Gebruik hoge plantenbakken met dichte beplanting om privacy te creëren op terrassen, balkons en bedrijfsterreinen.
Afscheidingen: Plaats hoge plantenbakken strategisch om verschillende zones in je tuin of bedrijfsterrein te scheiden, zoals zitjes, speelruimtes en parkeerplaatsen.
Sfeer: Gebruik hoge plantenbakken om een sfeervolle en uitnodigende entree te creëren voor je bedrijf of woning.

Hoge plantenbak voor buiten Hoge plantenbak voor buiten

Onderhoud van hoge plantenbakken buiten

Het onderhoud van hoge plantenbakken buiten hangt grotendeels af van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Hier zijn enkele algemene onderhoudstips per materiaal:

Hout: Houten plantenbakken moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van schimmel of rot en indien nodig worden behandeld met een houtbeschermer. Daarnaast moet het hout af en toe worden geschuurd en opnieuw worden geverfd of gebeitst om het te beschermen tegen de elementen.
Metaal: Metalen plantenbakken, zoals cortenstaal, hebben weinig onderhoud nodig. Cortenstaal ontwikkelt een beschermende roestlaag die het materiaal beschermt tegen verdere corrosie. Roestvrijstalen plantenbakken kunnen af en toe worden gereinigd met een zachte doek en milde zeep om vlekken en vuil te verwijderen.
Kunststof: Kunststof plantenbakken zijn onderhoudsarm en kunnen eenvoudig worden gereinigd met water en een zachte borstel. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen.
Keramiek: Keramische plantenbakken kunnen worden gereinigd met water en een zachte borstel. Zorg ervoor dat de plantenbakken in de winter worden beschermd tegen vorstschade, vooral als er water in zit, aangezien dit kan leiden tot barsten en schade.

 

Voordelen en nadelen van hoge plantenbakken buiten:

Ruimtebesparend: Door hun verticale ontwerp nemen hoge plantenbakken minder vloeroppervlak in beslag, waardoor ze ideaal zijn voor kleine ruimtes.
Betere zichtbaarheid: Hoge plantenbakken zorgen ervoor dat je planten beter zichtbaar zijn, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht van je buitenruimte.
Ergonomisch: Hoge plantenbakken maken het onderhoud van planten gemakkelijker door de noodzaak om te bukken te verminderen, wat beter is voor je rug en gewrichten.
Nadelen van hoge plantenbakken buiten:

Stabiliteit: Hoge plantenbakken kunnen minder stabiel zijn dan lagere plantenbakken, vooral bij sterke wind. Het is belangrijk om te zorgen voor een stevige basis en, indien nodig, de plantenbakken aan een muur of hekwerk te bevestigen.
Kosten: Hoge plantenbakken kunnen duurder zijn dan standaard plantenbakken, afhankelijk van het materiaal en de grootte.
Gewicht: Afhankelijk van het materiaal kunnen hoge plantenbakken zwaar zijn, wat het verplaatsen en vervoeren ervan moeilijker maakt.

Hoge plantenbak voor buiten Hoge plantenbak voor buiten

Populaire plantensoorten voor hoge plantenbakken buiten

Populaire plantensoorten voor hoge plantenbakken buiten: Er zijn talloze plantensoorten die geschikt zijn voor hoge plantenbakken buiten. Enkele populaire keuzes zijn:

Siergrassen: Siergrassen zoals Miscanthus, Pennisetum en Calamagrostis zijn ideaal voor hoge plantenbakken vanwege hun hoogte en opvallende textuur.
Vaste planten: Vaste planten zoals Phlox, Delphinium en Veronicastrum zorgen voor langdurige bloei en aantrekkelijk gebladerte in hoge plantenbakken.
Klimplanten: Klimplanten zoals Clematis, Lonicera (kamperfoelie) en Trachelospermum (sterjasmijn) kunnen worden getraind om tegen een trellis of rek te groeien in hoge plantenbakken, waardoor ze een aantrekkelijk verticaal element toevoegen aan je buitenruimte.

Struiken: Struiken zoals buxus, lavendel en Skimmia zijn uitstekende keuzes voor hoge plantenbakken, omdat ze structuur en groenblijvende interesse bieden.
Sierbomen: Kleine sierbomen zoals de Japanse esdoorn of een olijfboom kunnen een indrukwekkend statement maken wanneer ze in hoge plantenbakken worden geplant.

Hoge plantenbak voor buiten Hoge plantenbak voor buiten

Materiaal- en kleuropties voor hoge plantenbakken buiten

: Hoge plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen voordelen en unieke uitstraling:

Hout: Houten plantenbakken zorgen voor een natuurlijke en rustieke uitstraling die goed past bij traditionele tuinen. Ze zijn echter gevoeliger voor weersinvloeden en vereisen meer onderhoud dan andere materialen.
Metaal: Metalen plantenbakken, zoals cortenstaal of roestvrij staal, zijn duurzaam, weerbestendig en geven een moderne uitstraling aan je buitenruimte.
Kunststof: Kunststof plantenbakken zijn lichtgewicht, goedkoop en onderhoudsarm, waardoor ze een praktische keuze zijn voor veel tuiniers.
Keramiek: Keramische plantenbakken zijn zwaar en duurzaam, met een klassieke uitstraling die geschikt is voor zowel moderne als traditionele tuinen.
Kleuren kunnen variëren van neutrale tinten zoals grijs, zwart en wit tot felle en opvallende kleuren zoals rood, blauw of groen. Kies kleuren die passen bij de stijl van je buitenruimte en de planten die je wilt laten groeien.