Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken

Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken voor buiten zijn een geweldige manier om elke buitenruimte te verfraaien, of het nu gaat om een tuin, balkon, terras of bedrijfsterrein. Met hun slanke en langwerpige vorm kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt om groen en kleur toe te voegen aan je omgeving. In dit artikel delen we enkele ideeën over hoe je langwerpige plantenbakken voor buiten kunt gebruiken en geven we tips over populaire plantensoorten, materialen en kleuren.

Filteren
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 66 - € 2391
Fiberstone Jumbo Jort XL Black
Jumbo Jort XL Black
200 x 60 x 75 cm
€2.391,00
Otium Murus Natural Cork
Murus Natural Cork
90 x 27 x 80 cm
€364,00
Vivo Next Long Rectangle Living Black
Long Rectangle Living Black
78 x 39 x 38 cm
€149,00
Fiberstone Jumbo jort XL Matt white
Jumbo jort XL Matt white
150 x 60 x 75 cm
€1.667,00
B-straight Rectangle
Rectangle
102 x 41 x 41 cm | RAL Kleur kiezen
€347,00
Lechuza Trio Stone 30 All Inclusive set steengrijs
All Inclusive set steengrijs
100 x 32 x 34 cm
€250,00
Faz Jardiniere Basic Jardiniere
Basic Jardiniere
123 x 45 x 40 cm
€548,00
Ridged Vertically Jort M Dark Grey
Jort M Dark Grey
100 x 40 x 50 cm
€283,00
Otium Murus Black
Murus Black
90 x 27 x 80 cm
€330,00
Fiberstone Jort L Matt White
Jort L Matt White
95 x 38 x 72 cm
€610,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box Anthracite
Flower Box Anthracite
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Lechuza Cararo All inclusive set taupe
All inclusive set taupe
75 x 30 x 43 cm
€193,00
Grigio Box Natural Concrete
Box Natural Concrete
60 x 20 x 20 cm
€81,00
Vivo Next Long Rectangle Living Concrete Grey
Long Rectangle Living Concrete Grey
78 x 39 x 38 cm
€149,00
Baq Ecoline Rise Regular Rectangle
Rectangle
80 x 20 x 23 cm | RAL Kleur kiezen
€107,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Divider Naturel
Divider Naturel
72 x 30 x 76 cm
€236,00
Baq Ecoline Phoenix Regular Rectangle
Rectangle
60 x 20 x 18 cm | RAL Kleur kiezen
€69,00
Capi Lux Terrazzo Bak Rechthoek Laag Zwart (set van 3)
Bak Rechthoek Laag Zwart (set van 3)
100 x 40 x 40 cm
€525,00
Marrone Orizzontale (met inzetbak) Small Box Black
Small Box Black
84 x 26 x 27 cm
€118,00
Sale
Rotazionale Patio Flower Box White
Flower Box White
74 x 19 x 80 cm
€176,00
Fiberstone Jort S Matt White
Jort S Matt White
80 x 30 x 40 cm
€225,00
Superline Onlogo Op ring
Op ring
78 x 30 x 75 cm
€1.369,00
Bohemian Rafi S Bamboo
Rafi S Bamboo
60 x 30 x 31 cm
€135,00
Fiberstone Jumbo Jort L Grey
Jumbo Jort L Grey
200 x 45 x 60 cm
€1.360,00

Langwerpige plantenbakken voor buiten: creëer prachtige groene ruimtes in elke omgeving

Met een langwerpige plantenbak kan je eenvoudig diepte creëren, of een afscheiding maken. Tevens kan je met een lange plantenbak een echte muur van groen of kleur aan je tuin toevoegen.

Een natuurlijke afscheiding

Bij veel mensen met een grote ruime tuin zie je terug dat bloembakken, tuinstellen, stukken gras, en speeltoestellen van de kinderen, als een soort eilandjes in de tuin zijn geplaatst. Door de oppervlakte is het lastig om een indeling te maken die er gestructureerd uit ziet. In dit geval is het slim om te experimenteren met de langwerpige plantenbak. Heb je bijvoorbeeld een deel van je tuin voorzien van mooie tegels, en een ander deel van gras, dan krijg je een mooie uitstraling door een lange plantenbak langs het gras te plaatsen. Is dat speeltoestel in de hoek van de tuin een door in je oog? Plaats een lange plantenbak met mooie hoge planten als een natuurlijke afscheiding voor het toestel.

Elke keer een andere tuin

Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten

Als je de tuin een mooie indeling hebt gegeven met een langwerpige plantenbak als bouwblok van je afscheidingen, dan is het erg makkelijk om aanpassingen te doen. Door slim te schuiven kan je door het verplaatsen van een enkele lange plantenbak je tuin een compleet andere uitstraling geven. Ook bij de aanschaf van nieuwe spullen voor je tuin, is het makkelijk om ruimte te maken, of deze af te bakenen met een lange plantenbak. Net als je interieur, is het fijn als je zo nu en dan een frisse look aan je tuin kunt geven, zonder hier allerlei nieuwe producten voor te hoeven kopen. 

Een muur van groen
Waar de lange plantenbak vaak voor wordt ingezet, is het toevoegen van kleur en groen in de tuin. Vaak is het een mooie optie als er achterin de tuin een schuur staat. Door hoge groene planten in de langwerpige plantenbak te plaatsen, ontneem je het zicht op de saaie bakstenen. Een klimop tegen de muur zorgt voor schade aan de structuur, en is permanent. Door een langwerpige plantenbak te gebruiken, is er geen schade, en kan je eventueel het aanzicht wijzigen door andere planten te gebruiken.

Langwerpige plantenbakken voor je bedrijfsterrein

Langwerpige plantenbakken zijn ook uitstekend geschikt voor het aankleden van bedrijfsterreinen. Gebruik ze om een professionele en uitnodigende sfeer te creëren door ze op de volgende manieren te gebruiken:

 • Entree accentueren: Plaats langwerpige plantenbakken aan weerszijden van de ingang van je bedrijf om een uitnodigend en professioneel beeld te creëren. Vul ze met groenblijvende planten of kleurrijke bloemen die passen bij je bedrijfskleuren.
 • Looproutes definiëren: Gebruik langwerpige plantenbakken om looproutes en toegangspaden op je bedrijfsterrein aan te geven. Dit helpt bezoekers en medewerkers om zich gemakkelijk te oriënteren en bevordert een georganiseerde uitstraling.
 • Creëer buitenzitjes: Maak buitenzitjes voor werknemers en bezoekers door langwerpige plantenbakken te gebruiken als natuurlijke afscheidingen. Dit zorgt voor een aangename plek om te pauzeren, te lunchen of informele bijeenkomsten te houden.


Populaire plantensoorten voor langwerpige plantenbakken:

Er zijn tal van plantensoorten die geschikt zijn voor langwerpige plantenbakken. Enkele populaire keuzes zijn:

 • Siergrassen: Siergrassen zoals Carex, Festuca en Pennisetum zijn ideaal voor langwerpige plantenbakken vanwege hun hoogte en opvallende textuur.
 • Vaste planten: Vaste planten zoals Lavendel, Salvia en Echinacea zijn perfect voor langwerpige plantenbakken vanwege hun langdurige bloei en aantrekkelijke gebladerte.
 • Eenjarige bloemen: Eenjarige bloemen zoals Petunia's, Vlijtig liesje en Begonia's zorgen voor een instant kleurexplosie en zijn gemakkelijk te verzorgen.
Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten

Materialen en kleuren voor langwerpige plantenbakken:

Langwerpige plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, cortenstaal, kunststof, beton en terracotta. Kies het materiaal en de kleur die het beste bij jouw buitenruimte passen:

 • Hout: Houten langwerpige plantenbakken bieden een natuurlijke en warme uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, zoals geïmpregneerd grenen of hardhout.
 • Cortenstaal: Cortenstaal is een duurzaam en weersbestendig materiaal dat na verloop van tijd een karakteristiek roestig uiterlijk krijgt. Dit materiaal is ideaal voor moderne en industriële buitenruimtes.
 • Kunststof: Kunststof langwerpige plantenbakken zijn lichtgewicht, betaalbaar en onderhoudsarm. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, waardoor ze gemakkelijk passen bij elk tuinontwerp.
 • Beton: Betonnen langwerpige plantenbakken bieden een moderne en minimalistische uitstraling. Ze zijn zwaarder en duurzaam, maar vereisen wel meer onderhoud dan andere materialen.
Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten Rechthoekig of langwerpige plantenbakken voor buiten

Langwerpige plantenbakken in je tuin of terras: Langwerpige plantenbakken zijn ideaal voor het creëren van groene accenten in je tuin of terras. 

 • Maak een natuurlijke afscheiding: Gebruik langwerpige plantenbakken om een natuurlijke afscheiding te creëren tussen verschillende delen van je tuin of terras. Vul ze met siergrassen, struiken of klimplanten voor extra privacy en structuur.
 • Creëer een bloeiende border: Plaats langwerpige plantenbakken langs je terras of tuinpad om een prachtige bloemenborder te creëren. Combineer kleurrijke bloemen, zoals petunia's, geraniums en begonia's, met groenblijvende planten voor een langdurige aantrekkingskracht.
 • Gebruik als basis voor een pergola: Positioneer langwerpige plantenbakken aan de basis van een pergola en plant klimplanten zoals clematis, kamperfoelie of klimrozen. Dit zorgt voor een weelderige groene oase waar je heerlijk kunt ontspannen.

 Langwerpige plantenbakken voor je balkon:

Langwerpige plantenbakken zijn perfect voor het vergroenen van je balkon. Gebruik ze om de volgende effecten te creëren:
Hang langwerpige plantenbakken aan de reling van je balkon en vul ze met klimplanten om een groene muur te creëren. Dit zorgt voor extra privacy en een aantrekkelijk uitzicht. Maak een bloeiende vensterbank: Plaats langwerpige plantenbakken op de vensterbank van je balkon en vul ze met kleurrijke bloemen en groenblijvende planten voor een levendig uitzicht vanuit je woning.

Langwerpige plantenbakken voor buiten zijn een veelzijdige en stijlvolle manier om groen en kleur toe te voegen aan elke buitenruimte. Of je nu een tuin, balkon, terras of bedrijfsterrein wilt opfleuren, langwerpige plantenbakken bieden eindeloze mogelijkheden. Experimenteer met verschillende plantensoorten, materialen en kleuren om een unieke en aantrekkelijke omgeving te creëren die past bij jouw stijl en wensen. Met de juiste keuzes en combinaties kun je genieten van een prachtig groene en bloeiende buitenruimte waar je trots op kunt zijn.

Plantenbakken