Stalen plantenbak buiten

Stalen plantenbakken

Stalen plantenbak buiten

Stalen plantenbakken buiten zijn een stijlvolle en duurzame keuze om je tuin naar een hoger niveau te tillen. In dit uitgebreide artikel verkennen we hoe je stalen plantenbakken kunt gebruiken om je buitenruimte te transformeren. Van de keuze voor plantensoorten en staalsoorten tot kleuren en populaire plantencombinaties, we bespreken alles wat je moet weten om een prachtige tuin te creëren met stalen plantenbakken.

Filteren
 • Vorm
 • Materiaal
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 76 - € 3513
Fabien Pot Mystic Green (set van 3)
Pot Mystic Green (set van 3)
Ø 55 x 44 cm
€308,00
Bamba Vase Matt Brown
Vase Matt Brown
Ø 30 x 42 cm
€84,00
Fabien Pot Mystic Green (set van 4)
Pot Mystic Green (set van 4)
Ø 72 x 54 cm
€531,00
Designed by Lammie Pot Berry Blue
Pot Berry Blue
Ø 46 x 62 cm
€281,00
Stiel Standaard Op Wiel RAL 9010 matt (waterdicht)
Standaard Op Wiel RAL 9010 matt (waterdicht)
Ø 135 x 110 cm
€3.513,00
Stiel Conica Met RVS plaat en koppelmoer M12 RAL 1013 mat
Met RVS plaat en koppelmoer M12 RAL 1013 mat
Ø 48 x 57 cm
€638,00
Elisa Vase Mystic Earth (set van 2)
Vase Mystic Earth (set van 2)
Ø 41 x 68 cm
€264,00
Sale
Stiel Standard Op wiel Ral 9010 mat (waterdicht)
Op wiel Ral 9010 mat (waterdicht)
Ø 48 x 50 cm
€420,00
Stiel Trend Op Wiel RAL 9010 Hoogglans (waterdicht)
Trend Op Wiel RAL 9010 Hoogglans (waterdicht)
75 x 75 x 75 cm
€1.150,00
Stiel Trend Topper Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
79 x 35 x 72 cm | RAL Kleur kiezen
€1.093,00
Carly Pot Gold (set van 4)
Pot Gold (set van 4)
Ø 44 x 40 cm
€266,00
Belia Pot On Feet Vintage Black (set van 3)
Pot On Feet Vintage Black (set van 3)
Ø 45 x 77 cm
€426,00
Jenna Vase Gold (set van 2)
Vase Gold (set van 2)
Ø 29 x 50 cm
€168,00
Stiel Standard Op ring kleur mat (waterdicht)
Op ring kleur mat (waterdicht)
Ø 30 x 75 cm | RAL Kleur kiezen
€377,00
Jenna Vase Lead (set van 3)
Vase Lead (set van 3)
Ø 41 x 68 cm
€351,00
Elisa Pot Mystic Earth (set van 3)
Pot Mystic Earth (set van 3)
Ø 44 x 39 cm
€242,00
Stiel Standard Op wiel kleur mat (waterdicht)
Op wiel kleur mat (waterdicht)
Ø 30 x 75 cm | RAL Kleur kiezen
€407,00
Stiel Standard Op ring kleur Ral 2003 mat (waterdicht)
Op ring kleur Ral 2003 mat (waterdicht)
Ø 40 x 100 cm
€503,00
Stiel Trend Op wiel kleur mat (waterdicht)
Op wiel kleur mat (waterdicht)
79 x 35 x 72 cm | RAL Kleur kiezen
€880,00
Jolien Pot Mystic Blue (set van 4)
Pot Mystic Blue (set van 4)
Ø 44 x 40 cm
€266,00
Stiel Trend Op ring kleur hoogglans (waterdicht)
Op ring kleur hoogglans (waterdicht)
79 x 35 x 72 cm | RAL Kleur kiezen
€915,00
Jenna Pot Lead (set van 3)
Pot Lead (set van 3)
Ø 46 x 38 cm
€255,00
Thom Pot Ocean (set van 3)
Pot Ocean (set van 3)
Ø 54 x 44 cm
€392,00
Stiel Trend Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
Op wiel kleur hoogglans (waterdicht)
79 x 35 x 72 cm | RAL Kleur kiezen
€960,00

Voordelen van stalen plantenbakken buiten

Stalen plantenbakken bieden tal van voordelen voor je tuin. Ze zijn duurzaam en weerbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan. Bovendien zijn stalen plantenbakken verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze gemakkelijk passen bij elke tuininrichting. Veelgebruikte staalsoorten voor stalen plantenbakken buiten: Er zijn verschillende staalsoorten die worden gebruikt voor het maken van stalen plantenbakken. Enkele veelgebruikte staalsoorten zijn cortenstaal, RVS (roestvrij staal) en gegalvaniseerd staal. Cortenstaal is populair vanwege zijn roestige patina, dat niet alleen een opvallend uiterlijk geeft, maar ook het staal beschermt tegen verdere corrosie. RVS is modern en onderhoudsarm, terwijl gegalvaniseerd staal zorgt voor extra bescherming tegen roest.

Kleuren en afwerkingen:
Stalen plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Terwijl cortenstaal zijn kenmerkende roestbruine kleur heeft, kunnen RVS en gegalvaniseerd staal worden afgewerkt in verschillende kleuren, van matzwart tot felgekleurde poedercoatings. Kies een kleur die past bij je tuinontwerp en de gewenste sfeer.

Plantensoorten voor stalen plantenbakken buiten

Stalen plantenbak buiten Stalen plantenbak buiten

De keuze van plantensoorten voor je stalen plantenbakken is cruciaal voor het creëren van een harmonieuze en aantrekkelijke tuin. Hier zijn enkele populaire plantensoorten die prachtig combineren met stalen plantenbakken:

Siergrassen: Siergrassen zoals Pennisetum, Miscanthus en Carex zijn uitstekende keuzes voor stalen plantenbakken vanwege hun textuur en beweging. Ze voegen een zacht, natuurlijk element toe dat contrasteert met het strakke, moderne ontwerp van stalen plantenbakken.
Succulenten: Vetplanten zoals Echeveria, Sedum en Aeonium zijn perfect voor stalen plantenbakken omdat ze weinig onderhoud vereisen en goed gedijen in goed doorlatende grond. Bovendien bieden hun vetachtige bladeren en diverse vormen een interessant visueel contrast met het staal.
Vaste planten: Vaste planten zoals Salvia, Lavendel en Echinacea voegen kleur en textuur toe aan stalen plantenbakken. Deze planten bloeien jaar na jaar en trekken bijen en vlinders aan.
Eenjarige bloemen: Eenjarige bloemen zoals Petunia's, Geraniums en Lobelia zorgen voor een seizoensgebonden kleurexplosie in je stalen plantenbakken. Wissel jaarlijks af met verschillende soorten en kleuren voor een steeds veranderend tuinschouwspel.

Bedrijfstoepassingen voor stalen plantenbakken buiten: 

Stalen plantenbakken zijn niet alleen geschikt voor particuliere tuinen, maar kunnen ook een uitstekende keuze zijn voor bedrijven en hun bedrijfsterreinen. Het gebruik van stalen plantenbakken op kantoor- of bedrijfsterreinen kan zowel functionele als esthetische voordelen bieden.

Verfraaiing van de entree: Een aantrekkelijke entree is van groot belang voor bedrijven, omdat het de eerste indruk is die bezoekers en klanten krijgen. Stalen plantenbakken gevuld met kleurrijke bloemen en weelderig groen kunnen bijdragen aan een professionele en uitnodigende sfeer bij de ingang van je bedrijfspand.

Afscheiding en privacy: Stalen plantenbakken kunnen functioneren als afscheidingselementen om verschillende zones op een bedrijfsterrein te creëren. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om parkeerplaatsen, looppaden en zitgedeeltes van elkaar te scheiden. Bovendien kunnen hoge planten in stalen plantenbakken zorgen voor extra privacy en geluidsisolatie.

Duurzaamheid en onderhoud: Bedrijven zijn vaak op zoek naar duurzame en onderhoudsarme oplossingen voor hun terreininrichting. Stalen plantenbakken zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik op bedrijfsterreinen.

Merkidentiteit en bedrijfsimago: Stalen plantenbakken kunnen worden aangepast aan de kleuren en stijl van een bedrijfsmerk, waardoor ze bijdragen aan het creëren van een uniforme en samenhangende uitstraling op het bedrijfsterrein. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld kiezen voor gepoedercoate stalen plantenbakken in hun bedrijfskleuren of hun logo op de plantenbakken aanbrengen.

Stalen plantenbakken buiten bieden bedrijven een stijlvolle, duurzame en veelzijdige oplossing voor het verfraaien en verbeteren van hun bedrijfsterrein. Door het strategisch plaatsen van stalen plantenbakken en het kiezen van de juiste plantensoorten en kleuren, kunnen bedrijven hun terrein transformeren in een aangename en aantrekkelijke omgeving voor zowel werknemers als bezoekers.

Populaire plantencombinaties voor stalen plantenbakken buiten

Bij het selecteren van planten voor je stalen plantenbakken buiten, is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit van de planten. Hier zijn enkele populaire plantencombinaties die goed werken in stalen plantenbakken:

 • Siergrassen en vaste planten: Combineer siergrassen zoals Miscanthus met vaste planten zoals Salvia of Lavendel voor een prachtig kleur- en textuurcontrast.
 • Vetplanten en eenjarige bloemen: Een combinatie van vetplanten, zoals Echeveria, en kleurrijke eenjarige bloemen, zoals Petunia's, zorgt voor een opvallend en onderhoudsarm geheel in je stalen plantenbakken.
 • Kruiden en groenten: Stalen plantenbakken zijn niet alleen geschikt voor sierplanten, maar ook voor het kweken van kruiden en groenten. Combineer bijvoorbeeld basilicum, rozemarijn en tijm met kleine groentesoorten zoals cherrytomaatjes en sla voor een praktische en smakelijke plantenbak.
 • Een mix van texturen: Maak een interessante en diverse plantenbak door planten met verschillende bladvormen en texturen te combineren. Denk aan Hosta's met hun grote, geribbelde bladeren naast fijne siergrassen en delicate varensoorten.

  Stalen plantenbakken buiten zijn een prachtige aanvulling op elke tuin, dankzij hun duurzaamheid, veelzijdigheid en moderne uitstraling. Door zorgvuldig plantensoorten, staalsoorten en kleuren te kiezen, kun je een unieke en aantrekkelijke tuin creëren die perfect past bij jouw stijl en behoeften. Experimenteer met verschillende plantencombinaties en geniet van de vrolijke, informatieve en inspirerende mogelijkheden die stalen plantenbakken te bieden hebben.
Plantenbakken