Ficon stone

Ficon stone,

Ficon stone

Ficon stone is een materiaal dat vaak wordt gebruikt in de productie van tuin- en interieurdecoraties, zoals plantenbakken, beelden en ornamenten. Ficon stone is een composietmateriaal dat bestaat uit gemalen steen (zoals kwarts of graniet), gemengd met een hars. Het resultaat is een materiaal dat de uitstraling en textuur van natuursteen combineert met de duurzaamheid en sterkte van een kunsthars. Ficon stone heeft verschillende voordelen. Het is lichter dan puur natuursteen, waardoor het gemakkelijker te hanteren en te vervoeren is. Het is ook bestand tegen weersinvloeden, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. Bovendien heeft Ficon stone een hoge sterkte, waardoor het minder snel breekt of beschadigt dan natuursteen. Aan de andere kant kan Ficon stone duurder zijn dan sommige andere materialen, zoals beton of kunststof. Het kan ook gevoeliger zijn voor krassen en schuren dan sommige andere materialen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verplaatsen of hanteren van objecten gemaakt van Ficon stone.

Filteren
 • Vorm
 • Merk
 • Geschikt voor
 • Kleur
 • Prijs
   Prijs: € 66 - € 1457
Cement Bucket L Beige Washed
Bucket L Beige Washed
Ø 58 x 50 cm
€152,00
Ridged Vertically Ben L Dark Grey
Ben L Dark Grey
Ø 40 x 55 cm
€143,00
Mediterranean Ares L Chalk White
Ares L Chalk White
Ø 54 x 68 cm
€178,00
Mineral Lena S Travertine Beige
Lena S Travertine Beige
Ø 43 x 61 cm
€98,00
Treasure Selena L Chalk Beige
Selena L Chalk Beige
Ø 52 x 46 cm
€129,00
Treasure Selena L Brick Orange
Selena L Brick Orange
Ø 52 x 46 cm
€129,00
Treasure Kyra L Chalk Beige
Kyra L Chalk Beige
Ø 61 x 43 cm
€186,00
Cement Harley L, Dioriet Grey
Harley L, Dioriet Grey
Ø 53 x 48 cm
€127,00
Mineral Fleuri High L Travertine Beige
Fleuri High L Travertine Beige
Ø 61 x 75 cm
€263,00
Ridged Vertically Patt High M Cement
Patt High M Cement
Ø 44 x 66 cm
€177,00
Cement Cody XL Dioriet Grey
Cody XL Dioriet Grey
Ø 46 x 41 cm
€113,00
Ridged Vertically Patt High M Dark Grey
Patt High M Dark Grey
Ø 44 x 66 cm
€177,00
Oyster Jesslyn L Imperial Brown
Jesslyn L Imperial Brown
Ø 70 x 61 cm
€299,00
Mountain Hunter L Dioriet Grey
Hunter L Dioriet Grey
80 x 47 x 40 cm
€141,00
Ridged Harley L, White Stripe
Harley L, White Stripe
Ø 53 x 40 cm
€127,00
Ridged Pax L, White Stripe
Pax L, White Stripe
Ø 55 x 49 cm
€150,00
Oyster Hugo XXL Imperial Brown
Hugo XXL Imperial Brown
Ø 68 x 126 cm
€554,00
Urban Jumbo Charlie XXS Beige Washed
Jumbo Charlie XXS Beige Washed
Ø 53 x 52 cm
€234,00
Oyster Jesslyn XS Imperial White
Jesslyn XS Imperial White
Ø 42 x 36 cm
€74,00
Mediterranean Athena M Chalk White
Athena M Chalk White
Ø 40.5 x 33 cm
€66,00
Treasure Phileine S Sandy Black
Phileine S Sandy Black
Ø 35 x 40 cm
€84,00
Cement Ben M Dioriet Grey
Ben M Dioriet Grey
Ø 37 x 45 cm
€75,00
Ridged Harley Low L, White Stripe
Harley Low L, White Stripe
Ø 53 x 32 cm
€93,00
Ridged Vertically Block M Light Grey
Block M Light Grey
40 x 40 x 40 cm
€109,00

Polymeerbeton, Voor elke tuin een aanwinst

Als mensen bij ons komen voor een beton plantenbak, dan zijn ze op zoek naar zogeheten polymeerbeton. Dit zijn kwartvulstoffen die gebonden zijn met kunsthars. Door het mengen van deze materialen krijgen we een betonnen plantenbak met een zeer lange levensduur die volledig vorstbestendig en vloeistofdicht is. Unieke eigenschappen dus om in de tuin te gebruiken, zonder je druk te hoeven maken over de duurzaamheid.

De grove samenstelling en saaie kleur van beton is wat mensen voor zich zien als ze denken aan een betonnen plantenbak. De beton plantenbak van polymeerbeton is echter allesbehalve grof en saai. De structuur is een stuk gladder dan de bekende korrelige en bobbelige ouderwetse betonnen plantenbakken. Daarnaast krijgen ze door de strakke vormgeving zelfs een designuitstraling. Combineer deze bakken met natuurlijke tegels, hout, of gras, en hij komt overal zonder problemen tot zijn recht.

Onderhoud

 • Fiberclay: Fiberclay plantenbakken zijn gemaakt van een mengsel van klei en vezels, wat resulteert in een lichtgewicht en duurzaam product. Reinig fiberclay plantenbakken met een zachte borstel of doek en warm zeepsop.
 • Fiberstone: Fiberstone plantenbakken zijn gemaakt van een combinatie van steenpoeder en glasvezel. Ze zijn sterk en weerbestendig. Gebruik een zachte borstel of doek en warm zeepsop om fiberstone plantenbakken schoon te maken.
 • Ficon stone: Ficon stone is een lichtgewicht en duurzaam materiaal. Maak ficon stone plantenbakken schoon met een zachte borstel of doek en warm zeepsop.

Voor het zwaardere werk

De betonnen plantenbakken lenen zich uitstekend voor zwaardere planten en bomen. Het stevige materiaal en het gewicht van de bak betekent dat er werkelijk van alles in kan. Dankzij de mooi gegoten vormen, kan je een ronde gevormde plantenbak kiezen, die er fijntjes uitziet, maar simpel een flinke heester kan ondersteunen. Uiteraard zijn er ook voldoende andere vormen en afmetingen te vinden in ons assortiment! 

Polymeerbeton plantenbakken bestaan uit kwartsvulstoffen gebonden met kunsthars. Door het mengen van deze grondstoffen ontstaat er een plantenbak met een zeer lange levensduur en perfecte eigenschappen:

 • Volledig vorstbestendig materiaal
 • Polymeerbeton is volledig vloeistofdicht en neemt geen vocht op.
 • Zeer hoge druksterkte.
 • Druksterkte is vele malen hoger dan beton en vezelversterkte beton.

 

Polymeerbeton plantenbakken zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en stijlvolle manier om hun planten en bloemen te presenteren. Polymeerbeton is een materiaal dat bestaat uit een combinatie van cement, polymeerhars en aggregaat. Deze combinatie maakt het materiaal sterk, duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast bieden polymeerbeton plantenbakken ook bescherming voor jouw planten en bloemen, omdat ze de wortels beschermen tegen de warmte of kou van de omgeving.

Ficon stone Ficon stone

Polymeerbeton plantenbakken zijn ook gemakkelijk te onderhouden.

Ze kunnen gemakkelijk worden gereinigd met een vochtige doek en zijn bestand tegen vlekken en krassen. Hierdoor blijven ze lang mooi en zien ze er altijd als nieuw uit. Bovendien zijn polymeerbeton plantenbakken ook een geweldige optie voor het creëren van een gezonde en veilige omgeving voor jouw planten en bloemen. Door hun poreuze eigenschappen, bieden polymeerbeton plantenbakken een uitstekende afvoer voor water, waardoor de wortels niet worden aangetast door overtollig water.

Plantenbakken