5 ideeën voor kerstversiering in je tuin of balkon

Kerst komt eraan! Je huis wordt van binnen prachtig versierd. Over een tijd staat de kerstboom weer en misschien heb je ook wel een mooi kerststuk op tafel staan. Maar besteed je eigenlijk ook wel aandacht aan de versiering van je tuin? Ook buiten is er van alles mogelijk om je huis in kerstsferen te krijgen! Plantenbak.nl geeft je 5 creatieve ideeën voor een prachtige kerstsfeer buitenshuis.

1. Vul je plantenbakken met kerstgroen

Hiermee creëer je in een handomdraai een op en top kerstsfeer. Zet wat plantenbakken met kerstgroen neer in het zicht in de tuin of op je balkon. Het is super simpel en geeft direct veel sfeer. Kies voor bakken van beton voor een strak effect of ga voor houten potten als je liever een wat rustieker effect wilt creëren. 

2. Versier een bloembak in kerstsfeer

Hang een bloembak aan je balkon of raam en vul deze ook met kerstaccessoires. Denk aan fleurige kerstballen, dennenappels en lampjes voor een prachtige kerstsfeer.

bloembak

3. Zet kerstdecoratie op de tuintafel

Denk verder dan alleen bloembakken en plantenbakken. Heb je bijvoorbeeld een mooie tafel in de tuin staan? Versier deze dan met mooie kerststukjes, lantaarns met kaarsen erin of kerstlampjes. In een handomdraai een geweldige kerstsfeer! En het is natuurlijk een mooi uitzicht als je dit vanuit je warme woonkamer of keuken kunt zien. Heb je geen tuintafel? Zet dan een oud tafeltje of dressoir buiten!

 Versiering

4. Zet buiten een kerstboom neer

Waarom alleen binnen een kerstboom neerzetten? Zet er ook 1 op je balkon of in de tuin. Versier het met veel lichtjes en hang er eventueel decoraties. Een geweldig uitzicht vanuit je huis en een mooie toevoeging aan je tuin!

 

Bijzondere kerstboom


5. Groepje met kerstboompjes

Heb je geen ruimte voor een grote kerstboom? Creëer dan een leuk geheel met verschillende formaten kleine kerstboompjes in diverse plantenbakken, bijvoorbeeld ronde plantenbakken. Voorzie ze eventueel met lampjes om het nog gezelliger te maken!

 

kerstboompjes