Huiselijke sfeer creëren

Een groene, huiselijke sfeer: thuis en op kantoor

Wil je thuis of op de werkvloer een huiselijke sfeer creëren? Dan zijn plantenbakken een welkome aanvulling voor je kamer. Bloempotten en vazen bieden je namelijk tal van mogelijkheden om gezelligheid uit te stralen. In deze blog geven we je graag wat tips en inzichten die je kunt gebruiken bij de inrichting van je huiskamer of kantoor.

Staande plantenbakken

Plantenbakken zijn er in alle soorten en maten. Soms vallen ze op en soms maken ze subtiel deel uit van de decoratie. Planten die in het oog springen staan vaak in grote bloempotten. Ze vullen lege ruimtes of pronken als middelpunt. Deze bloembakken zorgen daarnaast voor een stoer karakter. En natuurlijk rusten plantenbakken ook op tafels, kasten en in vensterbanken. Daar is groene decoratie niet meer weg te denken. Toch heb je daar minder ruimte. De uitkomst? Ronde plantenbakken. Maar hoe je de bloempotten en vazen ook plaatst, ze zorgen voor een aangename sfeer.

Hangende plantenbakken

Met hangende plantenbakken schep je die ambiance ook. Dat lijkt niet meteen de standaard te zijn, maar hangende bloemen zijn zeker sfeervol. Het geeft je kamer bovendien net dat beetje extra uniciteit. Denk hierbij aan plantenbakken die je aan de muur monteert of bloembakken die je aan het plafond hangt. Een leuke tip? Breng je kamer tot leven met bijzondere kleurcombinaties door bijvoorbeeld meerdere plantenbakken uit de kunststof plantenbakken aan je plafond te bevestigen.

Groene kantoren

Niet alleen thuis dragen plantenbakken bij aan een prettige sfeer. Binnen de muren van een kantoor geldt dat net zo goed. Wel verschilt de planteninrichting van een kantoor met die van een huis. Op kantoor vormen planten vaak een scheiding tussen verschillende afdelingen en bloembakken vullen grote lege ruimtes. Bij zo’n groeninrichting heeft een bedrijf in ieder geval baat. Zo is er in een groene omgeving meer productiviteit en minder concentratieverlies, stress, depressie en ziekteverzuim. Kortom, een groen kantoor leidt tot een gelukkiger gevoel onder werknemers!

Voordelen groene omgeving

Een groene omgeving heeft ten slotte veel voordelen. Daar profiteert niet alleen de werkvloer van, ook de huiselijke sferen hebben er profijt van. Planten en bloemen zorgen immers voor een schone en gezonde lucht, bevorderen een aangename luchtvochtigheid en absorberen geluid. En bovenal heeft een groene inrichting een positief effect op de sfeer en gezelligheid van je ruimte.

Hoog tijd dus om een plantenbak aan te schaffen! Bekijk onze collectie. Heb je hulp nodig bij je keuze? Neem dan contact met ons op!