Maak je tuin klaar voor de herfst!

Het najaar komt er langzaam weer aan en daarom is het belangrijk om jouw tuin voor te bereiden op deze periode. Na deze droge en warme zomer is de kans redelijk groot dat jouw tuin niet meer in beste staat verkeert. Toch hoeft jouw tuin er in het najaar niet zo kleurloos uit te zien. Maar wat kun je het beste doen om jouw tuin in deze periode weer kleur te geven? Wij geven je een aantal tips over wat je het beste kunt doen!

Winterbloeiers

Er zijn vele bloemen die uitstekend groeien in de winter. Denk bijvoorbeeld aan de winterviool. Deze winterviool bloeit de hele winter! Vaak liggen ze in de strenge vorstperiode even plat, maar gaan na deze vorstperiode weer verder met waar ze gebleven waren. Wil je graag rond augustus en september je tuin al in volle bloei hebben staan? Dan raden wij Calluna’s aan. Deze heideplant geeft een speciaal effect aan je tuin en geeft het gevoel dat je midden op de heide staat.

Om deze planten volledig tot wasdom te laten komen hoort hier natuurlijk ook een mooie plantenbak bij! Voor de winterviool en de calluna zou je de polyester plantenbakken kunnen gebruiken. Deze plantenbakken zijn geschikt voor binnen én buiten en zorgen voor een tijdloze uitstraling.

 

Gekleurde plantenbakken

Naast bovenstaande planten kun je met een andere oplossing voor veel sfeer in je tuin zorgen: gekleurde plantenbakken! Vaak maken mensen binnen veel gebruik van kleuren om zo te zorgen voor meer sfeer in huis. Wanneer we echter naar de tuin kijken dan wordt het vaak nog gebruik gemaakt van algemene kleuren zoals wit, zwart of grijs. Dit is echter nergens voor nodig! Bekijk bijvoorbeeld eens de kunststof plantenbakken van Plantenbak.nl! Deze plantenbakken zijn er in ontzettend veel verschillende kleuren en trekken zo de sfeer van binnen mee naar buiten. Deze plantenbakken zijn bovendien 100% vorstbestendig en waterdicht waardoor deze plantenbakken de hele winter buiten kunnen staan! 

Gekleurde plantenbakken

Sfeervolle tuinverlichting

Met de winterbloeiers en gekleurde plantenbakken maak je van je tuin een plek waar je overdag goed kunt relaxen. Maar wil je ook ’s avonds van je tuin kunnen genieten? Dan raden wij je aan om tuinverlichting aan te schaffen! Deze tuinverlichting zorgt voor extra veel sfeer in je tuin en met de juiste combinaties creëer je een hele nieuwe uitstraling. Zo kun je deze tuinverlichting combineren met witte kunststof plantenbakken. Door deze plantenbakken in het licht te zetten krijg je een moderne sfeer in je tuin. Verder is sfeerverlichting zelf eenvoudig te maken door bijvoorbeeld oude spotjes op te hangen of deze spotjes te plaatsen onder je plantenbak!

Plantenbak met licht