Materialen van Plantenbakken

Uit welk materiaal een plantenbak bestaat, is niet alleen belangrijk voor het aanzicht. Er zijn een aantal verschillen waar je van op de hoogte moet zijn. Wij geven je hier de belangrijkste informatie over de een aantal materialen voor plantenbakken.

Kunststof plantenbakken

Kunststof plantenbakken zijn erg populair omdat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Het is een duurzaam, stevig materiaal en is daarmee dus vrijwel onbreekbaar. Ze zijn te verkrijgen in ontelbaar veel kleuren, vormen en soorten. Plantenbakken van kunststof zijn waterdicht, vorstbestendig en uv-bestendig en zijn daarmee ideaal voor zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn de bakken licht van gewicht, wat het makkelijk maakt ze te verplaatsen. Kunststof is niet ademend materiaal. Hierdoor verdampt het water langzaam zodat je planten niet uitdrogen. Kunststof plantenbakken reinig je het beste met water en een doek.

Plantenbakken van keramiek

Keramiek is een ideaal materiaal voor plantenbakken aangezien deze bakken zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Keramieken plantenbakken zijn UV-en vorstbestendig. Keramiek is gemaakt is van klei. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een hoog duurzaamheidsniveau heeft. Keramieken plantenbakken hebben altijd een gat aan de onderkant van de bak of pot. Dit is noodzakelijk zodat overtollig water weg kan lopen. Dit is vooral belangrijk in de winterperiode om te voorkomen dat het water onderin de bak bevriest. Daardoor kan de plantenbak barsten. Met water en een beetje zeep kun je keramieken plantenbakken eenvoudig schoonmaken.

Polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken zijn modern en hebben een tijdloze uitstraling. Een opvallend kenmerk van polyester plantenbakken is de dubbel omgezette bovenrand. Dit geeft de bak een luxueuze uitstraling waarin uw planten prachtig tot zijn recht komen. De bakken zijn vorstbestendig en kunnen daarmee niet kapot vriezen. Polyester plantenbakken zijn door en door gekleurd. Dit zorgt ervoor dat de kleur en met geen mogelijkheid vanaf gaat. Polyester plantenbakken dienen twee keer per jaar gereinigd te worden. Zorg ervoor dat de schoonmaakmiddelen de plantenbakken niet beschadigen, aantasten of bekrassen.