Planten in de herfst

Bij kleurrijke, vrolijke bloemen en planten denken we al snel aan de zomer. Van bloemen worden we blij en de geuren zijn van invloed op onze gemoedstoestand. Best typerend dat de meeste mensen in de herfst minder bloemen en planten kopen. Lees hieronder tips om de koudere dagen door te komen met de leukste herfst trends!

Maak de plantenbak herfst klaar

Zorg bij potten die buiten staan voor een goede afwatering. Gebruik bijvoorbeeld hydrokorrels. Het is van belang dat het overtollige water weg kan lopen onder de pot. Hiermee voorkom je dat het water in de pot blijft staan en bevriest. In de koudere dagen voorkom je zo vorstschade aan de potten. Geef de planten genoeg water maar nooit als het vriest.

Plantensoorten voor in de herfst

Veel plantensoorten zijn in de herfst op zijn mooist. De roze, witte, paarse of rode Erica carnea bloem is van november tot april mooi. Daarnaast zijn chrysanten, viooltjes en cyclamen ook het mooist in de herfst. De planten zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Naast de bloeiers zijn er ook groenblijvers. De Hedera heeft een grote variatie aan bladvormen. Nog een groenblijver is de Cotoneaster microphyllus, een kleine dwergmispel met rode besjes en witte bloemen, deze plant vraagt weinig onderhoud.

De perfecte herfst bak

Bedenk allereerst welke kleurtoon je wilt gebruiken. Kies er één zodat het niet te druk wordt. Gebruik naast de kleuren een plant met blad bijvoorbeeld de Hedera. Zet de bloeiende planten om de bladplant. Zet de planten niet te dicht op elkaar in de bak, ze kunnen nog groeien. Bij plantenbak.nl vind je een groot assortiment plantenbakken, bijvoorbeeld houten of metalen. Gegarandeerd de perfecte herfstbak!