Populaire Tuin Trends

Tuintrend 1: Ontspannen en genieten

Eén van de belangrijkste tuintrends is om je tuin te gebruiken om in te ontspannen en relaxen. In Nederland leven we in een drukke samenleving waar alles beter kan en sneller moet. Vrolijke bloemen en frisse planten zorgen voor een mooi geheel in je tuin. Je creëert een rustige sfeer met groene en witte planten. En vergeet daarbij ook niet de juiste plantenbak om het geheel af te maken. Plantenbakken dragen namelijk enorm bij aan de sfeer van je tuin interieur. Een vierkante plantenbak past bijvoorbeeld perfect bij een moderne en strakke tuin. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor ronde plantenbakken. Die nemen minder ruimte in beslag.

Tuintrend 2: Rustige kleurtinten

Ook de kleur van je plantenbak is erg belangrijk. Rustige kleurtinten zijn een populaire trend op dit moment. Om volledig tot rust te komen in je tuin kies je de juiste plantenbakken met daarbij de meest passende plant. Denk bij rustige kleurtinten aan (licht) antraciet, grijs en aardekleuren. Deze kleuren zijn stijlvol en zullen dat ook blijven in de toekomst. Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals cement, metaal en hout is een veelvoorkomende trend.

Tuintrend 3: Groene tuinafscheiding

Tegenwoordig worden in veel gevallen nieuwbouwhuizen/ wijken opgeleverd met schuttingen. De wanden staan volledig rondom je tuin en komen gevoelsmatig op je af waardoor je tuin veel kleiner oogt. Groene tuinafscheidingen creëren veel meer sfeer dan schuttingen van alleen maar steen en hout. Een combinatie van deze twee zorg voor een perfecte balans in je tuin. Ditzelfde effect kun je ook creëren met plantenbakken. Een rechthoekige plantenbak is een voorbeeld van een ideaal decorstuk om gedeeltes van elkaar af te schermen. Heb je bijvoorbeeld een lounge gedeelte in je tuin? Maar ook een eet gedeelte? Met rechthoekige plantenbakken kun je een subtiele scheiding maken en verschillende gebieden creëren.

Tuintrend 4: De tuin als verlengstuk van je woning

De tuin moet een verlengstuk zijn van je woning. De trend is om binnen en buiten met elkaar te verbinden en de grens tussen je woonkamer en tuin of balkon steeds meer te vervagen. Mensen verlangen namelijk steeds meer naar rust en natuur. Kleuren, materialen, patronen en de stijl van je inrichting kunnen gewoon doorlopen in de tuin. Meubels vormen daarnaast een harmonieuze eenheid. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde plantenbakken zowel binnen als buiten. Toch graag een beetje afwisseling? Plaats dan verschillende soorten ronde plantenbakken, maar wel in dezelfde kleur of kleurtinten. Dit zorgt ervoor dat je tuin en huis een eenheid vormen.