Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden van Plantenbak.nl:


Bestellen: 
Als u een bestelling heeft geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. 

Betaling: 
U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden:

iDEAL, PayPal, CreditCard, Bankoverschrijving, ApplePay

Bezorgen: 
Alle bestellingen worden z.s.m. afgeleverd. Uw bestelling wordt op een goed bereikbare plaats direct naast de vrachtwagen afgeleverd. Voor het verder verplaatsen dient u zelf zorg te dragen. Plaatsing in uw tuin of onder bijvoorbeeld de carport gebeurt in overleg met de chauffeur. Hij kan samen met u bepalen wat wel of niet mogelijk is.
Beschadigingen bij aflevering: dient u binnen 24 uur na aflevering schriftelijk aan ons te melden voorzien van fotomateriaal.

Herroepingsrecht / Retourneren:
U heeft het wettelijk recht om een product binnen 14 dagen na ontvangst aan te melden voor retour zonder opgave van reden. Nadat u dit heeft gemeld, heeft u nogmaals 14 dagen om het product daadwerkelijk retour te sturen. Indien u gebruik maakt van het retourrecht, dan maken wij binnen 14 dagen na retour ontvangst 75% van het orderbedrag exclusief de verzend- en retourkosten aan u over.

Uitzonderingen op het herroepingsrecht zijn artikelen die:

  • Artikelen die speciaal voor de koper zijn geproduceerd.
  • Artikelen die in opdracht van de koper opmaat zijn gemaakt.
  • Artikelen die in opdracht van de koper in een speciale kleur zijn geproduceerd.
  • Artikelen die door de consument zijn gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken.

Opnieuw verzendkosten maken wegens het opgeven van verkeerde adresgegevens:
Plantenbak.nl is niet verantwoordelijk voor het opgeven van een door u onjuist opgegeven afleveradres. Bij het opnieuw opsturen van een bestelling worden er opnieuw verzendkosten berekend.

Artikelen ruilen:
Mocht een gekocht artikel niet helemaal aan uw verwachting voldoen, dan kunt u het artikel binnen 8 dagen ruilen. Voorwaarde is wel dat de artikelen onbeschadigd, ongebruikt en compleet zijn. Alle bezorgkosten komen voor uw rekening.
Let op: artikelen die niet in ons standaardassortiment staan, maar speciaal voor u besteld dan wel gemaakt zijn, kunnen niet worden geretourneerd of geruild. 

Kleur en afmetingen: 
Plantenbak.nl verkoopt ook plantenbakken die gemaakt zijn van natuurproducten (bijvoorbeeld van hout). U dient daarom altijd rekening te houden met eventuele kleine maat en/of kleurverschillen. Nieuwe onbehandelde houten artikelen worden in eerste instantie vlekkerig als ze nat worden na verloop van tijd gaat het hout vergrijzen.

Persoonlijke gegevens: 
Plantenbak.nl neemt de gevraagde gegevens tijdens het bestelproces op in haar klantenbestand. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het bezorgen van uw bestelling en de controle van betalingen. U ontvangt geen reclame- of andere communicatie-uitingen van Plantenbak.nl. 

Aansprakelijkheid: 
Plantenbak.nl stelt zich niet aansprakelijk voor het onjuist plaatsen en/of aansluiten of gebruik van de artikelen, zoals plantenbakken met verlichting enz. 

Prijzen: 
Al onze prijzen zijn inclusief 21% BTW, 

Klachtenregeling
We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@plantenbak.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is, dan staat het u vrij om de klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Vragen:
 
Heeft u vragen over onze Algemene Voorwaarden? Neem dan contact op via info@plantenbak.nl of telefonisch 0577-459579.