De 5 plantenbak trends voor 2018

Het nieuwe jaar is van start en daarom is het hoog tijd voor een blog waarin we de tuintrends voor 2018 met je bespreken. Wat voor plantenbak mag dit jaar niet in jouw tuin ontbreken? Of is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? Lees dan snel verder en ontdek de 5 tuintrends voor 2018.

 

1.     Materialen hergebruiken

We zagen het afgelopen jaar al veel voorbijkomen, en in 2018 zet deze trend zich ook nog voort: hergebruik van materialen. Niet alleen binnenshuis wordt dit veel gedaan, ook in de tuin zijn er veel opties om te recyclen. Denk bijvoorbeeld aan oude klinkers waarmee je eenvoudig een tuinpad legt of kinderkoppen die je opstapelt als plantenbak. Hergebruikte geven je tuin een unieke uitstraling.

2.     Natuurlijk design

Met het hergebruik van materialen is ook een natuurlijk design van je tuin de trend van 2018. Dit kan door een verwilderde tuin aan te leggen waarin je verschillende natuurlijke elementen toegevoegd, zoals een bamboe tuinset of juist subtiel door in het ontwerp natuurlijke elementen zoals zwerfkeien of  bijvoorbeeld houten plantenbakken toe te voegen. Ook kun je denken aan het gebruik van natuurlijke materialen als tuinafscheiding.

3.     Water als rustgevende plek

Water toevoegen aan je tuin is de nieuwe trend. En dat kan een zwembad zijn, maar ook een grote vijver of een waterfontein.. Alles kan! Water benadrukt nog meer de natuurlijke uitstraling van je tuin en zorgt voor een heerlijke rustgevende plek.

4.     Eigen groente en fruit kweken

Mensen gebruiken tegenwoordig de tuin allang niet meer alleen om ervan te genieten, maar het wordt ook steeds vaker om praktische redenen gebruikt. Vooral om zelf groente en fruit te verbouwen. Ideaal en lekker! Zelf verbouwen betekent genieten van biologisch geteelde groenten en fruit. Hier heb je echt niet een groot oppervlakte aan tuin voor nodig, want je kunt het ook prima in bijvoorbeeld kunststoffen plantenbakken telen.

5.     Zen = alles

Dit jaar wordt de tuin nog meer een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Jouw tuin tover je om tot een heerlijke ontspanningsplek met een relaxgedeelte in de tuin, een schaduwplek om je terug te trekken en een gedeelte met vijver waar je lekker geniet van het kabbelende water. Kortom, een tuin waarin je helemaal tot rust komt, zen wordt en kunt relaxen!