De 12 kamerplanten (en plantenbakken

Wist je dat er voor iedere maand van het jaar 2018 een kamerplant centraal staat? Welke dat zijn lees je in deze blog. Daarnaast geven we natuurlijk ook advies over de best bijpassende plantenbak!

Januari – de Draecana

Dit is de maand van de Draecana, ook wel drakenbloedboom genoemd. Door de lange puntige bladen geeft het een exotische sfeer in je woonkamer. Deze plant staat het liefst niet in de volle zon, maar bij voorkeur in de schaduw. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en is een hele gemakkelijke kamerplant. Om voor nog meer exotische uitstraling te gaan is een plantenbak van natuurlijk materiaal perfect bij deze klant. Bijvoorbeeld deze Cemani plantenbak.

Februari – Winterbloeiers

In februari staan winterbloeiers centraal. De Primula obconica, ook wel sleutelbloem, heeft bloemen in bonte kleuren en frisgroene blaadjes. Sleutelbloemen mogen in het licht staan, maar niet in fel zonlicht. De bloemen zijn wit, roze, blauw of violet. Een andere winterbloeier is de Senecio cruentus (asbloem), met askleurige bladen en prachtige bloemen. De asbloem vraagt meer onderhoud. Nog een mooie winterbloeier is de Jasminum (kamerjasmijn). Een mooie plant met prachtig wit geurende bloemen. Winterbloeiers staan geweldig in een mooie neutrale keramieken plantenbak, bijvoorbeeld een zwart glanzende hoge bloempot.

Maart – Voorjaarbrengers

Maart is de maand van de voorjaarsbrengers. Dit zijn bolplanten die in deze maand bloeien en prachtig kleur geven in je woonkamer. Denk aan narcissen, blauwe druifjes of mooie tulpen. Combineer een aardige hoeveelheid bollen in 1 plantenbak voor een maximaal effect. Let wel op dat je de bollen voldoende water geeft. Een mooie bloempot is een polymeerbeton plantenbak in bijvoorbeeld een ronde vorm. Hier komen de felle kleuren van de bloemen mooi tot hun recht.

April - Hortensia

Wie is nou niet gek op de hortensia? Deze plant kun je buiten bewonderen, maar ook in de woonkamer is het een perfecte kamerplant. Met zijn bloemen in alle mogelijke kleuren is het ook een perfect cadeau. De plant geeft een lekkere geur en zorgt in iedere huiskamer voor een gezellige sfeer. Stop de hortensia wel in een mooie plantenbak, zoals een duurzame polyester bloempot.   

Mei – Zen planten

Mei staat in het teken van de zen planten, denk onder andere aan Bonsai-boompjes. Deze geven ieder interieur een prachtig oosters tintje. Naast Bonsai-boompjes geeft een plant als Ficus ginseng ook een mooi effect. Bijkomend voordeel is dat je deze in de zomermaanden naar buiten kunt verhuizen.  Zen planten staan natuurlijk het allermooist in een houten plantenbak.  

Juni - Potychrysant

De potchrysant is de plant van de maand juni. Deze plant bloeit tot wel acht weken en een koele plaats is het best. De potchrysant heeft ook heel graag dat de aarde waarin hij staat vochtig blijft. Uitgebloeide bloemetjes kun je het best regelmatig wegknippen. Daardoor krijgen nieuwe bloemen des te meer energie. Eigenlijk staan deze bloemen in iedere plantenbak mooi. Ons advies; kies eens voor wat anders en ga voor metaal!

Juli – vetplanten

Jul is de maand van de vetplanten. Plant ze bijvoorbeeld in een mooie, decoratieve kunststof pot en geef ze een mooi plekje in je woonkamer. Het voordeel van vetplanten is dat je van deze planten geniet zonder er veel naar om te hoeven kijken. Regelmatig een klein beetje water geven is voldoende. Een mooie plantenbak is bijvoorbeeld de bloempot van Capi Nature.

Augustus - Scindapsus

In augustus staat de Scindapsus centraal. Deze mooie plant met hartvormige bladeren zuivert de lucht. Deze plant is afkomstig uit Zuid-Oost Azië en is daar een geluksplant. Het is een plant die gemakkelijk in onderhoud is; nu en dan een beetje bijknippen en wat water geven is alles. Een mooie plantenbak is bijvoorbeeld een mooi keramieken model, zoals deze mooie blauwe variant. Hierin komt deze plant erg mooi tot zijn recht!

September - Vlinderorchidee

Bij iedereen wel bekend: de vlinderorchidee. Dé plant van de maand september. Deze plant kan tot drie maanden bloeien. Plaats hem vooral op oostwaarts gerichte vensterbanken, best niet in rechtstreeks zonlicht. De vlinderorchidee staat het best niet kouder dan 16 graden en overdag is 32 graden het maximum. Deze plant staat eigenlijk in iedere bloempot perfect, maar wij vinden het vooral in een natuurlijke plantenbak van polystone een mooie moderne uitstraling geven!

Oktober – Groene dierenvrienden

In oktober staan groene dierenvrienden centraal. Denk aan kattengras, cyperus  of bamboe. Het zijn gemakkelijke planten die overal goed tot hun recht komen. Ze toveren je woonkamer om in een groene oase. Deze planten staan mooi in een houten plantenbak. Pot bijvoorbeeld kattengras én bamboe in een mooie ronde houten plantenbak voor een mooi natuurlijk effect!

November - Rhypsalis

De Rhypsalis is de plant van de maand november. Deze cactus is afkomstig uit de Caraïben en is gemakkelijk in onderhoud. De Rhypsalis doet het trouwens ook goed als hangplant. De scheuten worden dan soms langer dan één meter. Dan is komt zo’n hoge kunststof plantenbak goed van pas!

December - Anthurium

We sluiten het jaar af met de Anthurium. Deze prachtige bloem hoort eigenlijk in elk interieur wel thuis. Het wordt ook wel de flamingoplant genoemd. Deze is gemakkelijk in onderhoud, maar heeft het wel graag warm en licht. Mooi in bijvoorbeeld een metalen plantenbak voor een chique look!